„Tikrai noriu padėkoti žiniasklaidai už supratimą ir bendradarbiavimą viešinant visą informaciją, susijusią su krize. Bet tikrai situacija yra labai sudėtinga. Žinote, „Zapad“ pratybos, jos iš tikrųjų dar labiau jautrina situaciją“, – žurnalistams antradienį teigė A. Bilotaitė.

„Aš tikiuosi, kad mes kartu su žiniasklaida rasime kažkokius sprendimus, kaip tai padaryti saugiai, nesukeliant kažkokių papildomų įtampų.

Gyvename šalia neprognozuojamo režimo, nežinome, ko galime tikėtis, tai dėl to ir prašome tokio supratingumo“, – pridūrė ji.

A. Bilotaitė tikina, kad tikrai nėra noro kažko neparodyti žurnalistams ir visuomenei, tačiau, pasak jos, vertinant susidariusią situaciją Baltarusijos pasienyje – būtina elgtis atsakingai.

„Pagrindinis dalykas, kuris man yra labai svarbus, yra objektyvumas – visos žiniasklaidos atžvilgiu. Ir tikiuosi rasime sprendimus, nes tikrai nėra noro kažko neparodyti. Bet įvertinant situaciją Baltarusijos pasienyje, kai tu nežinai, ko gali tikėtis, ypatingai dabar „Zapad“ kontekste, įvertinant šiuos dalykus, mes turime atsakingai žiūrėti. Bet tikrai pažadu, kad mes rasime sprendimus“, – akcentavo ministrė.

ELTA primena, kad Lietuvos žurnalistams ir toliau neleidžiant patekti į Lietuvos ir Baltarusijos pasienio teritoriją stebėti atsakingų pareigūnų patruliavimo valstybei dorojantis su nelegalių migrantų krize, šalies žiniasklaidos priemonės kreipėsi į prezidentą, premjerę, Vidaus reikalų ministeriją, Seimo Žmogaus teisių komiteto biurą, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą su reikalavimu nedelsiant sudaryti galimybę žurnalistams dirbti Valstybės sienos apsaugos zonoje.

Kreipimąsi pasirašė Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Naujienų agentūra ELTA, naujienų portalai Delfi, 15min.lt, Lrytas.lt, Diena Media News (kauno.diena.lt, klaipedos.diena.lt, diena.lt), Naujienų agentūra BNS ir LNK televizija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)