Kaip BNS informavo Vidaus reikalų ministerija, politikai taip pat kalbėsis apie būtinybę keisti Bendrijos migracijos politiką bei kitas priemones, kurių būtina imtis, siekiant apsaugoti ne tik Lietuvos ar Lenkijos, bet ir visos ES išorinę sieną.

Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantams, bandantiems prasiveržti į šalies teritoriją.

Į Lenkiją, anot pareigūnų, siekė patekti šimtai migrantų.

A. Bilotaitė sako, kad veiksmai prie Lenkijos sienos gali kartotis ir Lietuvos pasienyje, todėl šalies institucijos „yra maksimaliai pasiruošusios“.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar beveik 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)