„Šią savaitę turime beveik 45 proc. pareigūnų, paskiepytų pirmąja skiepo doze, taigi artėjame prie pusės. Be to, pradėti skiepyti ne tik pareigūnai, bet ir civiliai asmenys, dirbantys tarnybose. O pareigūnai, kurie gavo pirmąją skiepo dozę anksčiau, jau gauna ir antrąją skiepo dozę, tad turime ir visiškai paskiepytų pareigūnų“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pirmadienio duomenimis, Policijos departamente šiuo metu pirmąja skiepo doze yra paskiepyti 3 605 pareigūnai ir 407 darbuotojai, tad iš viso Policijos departamente paskiepyta 4 012 asmenų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paskiepyti 1 384 ugniagesiai, iš jų 40 – Ugniagesių gelbėjimo mokyklos kursantai. Viešojo saugumo tarnyboje paskiepyti 159 pareigūnai, o Valstybės sienos apsaugos tarnyboje – 1 733 asmenys, iš jų 1 423 pareigūnai.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje paskiepytas 91 pareigūnas. Bendrai paskiepyta 6 662 pareigūnų, taigi per savaitę buvo paskiepyta 752 pareigūnais daugiau nei praėjusią savaitę.

Pareigūnai skiepijami savivaldybėse, atsižvelgus į prioritetinių grupių sąrašą. Nuo balandžio 8 d. įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, kai leidžiama skiepyti didelėmis organizuotomis grupėmis. Statutinių tarnybų vadovai regionuose gali kreiptis į savivaldybių vakcinavimo koordinatorius ir suderinti tolesnio vakcinavimo organizavimą sudarytoms grupėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)