Apgyvendintų palapinėse migrantų vyrų, besiskundžiančių prastomis sąlygomis, A. Bilotaitė prašo kantrybės.

„Mes tikrai neturime galimybių užtikrinti 5 žvaigždučių viešbučio sąlygų. Mūsų šiuo metu prioritetas yra pažeidžiamos grupės – motinos, vaikai, ir priimame sprendimus, kad tiems asmenims būtų suteikiamos geresnės sąlygos“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė vidaus reikalų ministrė.

Šiuo metu, pasak A. Bilotaitės, steigiamos apgyvendinimo vietos ir likusiems migrantams.

„Teks jiems šiek tiek pakentėti, kol atsiras kitų galimybių – ar modulinių namelių, ar kitų vietų, kur galėsime perkelti. Prašome kantrybės. Lietuva neturi nei materialinių, nei kitų galimybių čia visiems tokias geras sąlygas užtikrinti. Mes turime ir savo, LR piliečių, kurių sąlygos kartais netgi prastesnės nei pačių migrantų. Darome, ką galime geriausiai“, – akcentavo ministrė.


Jos teigimu, 14 neteisėtų migrantų jau grįžo į savo kilmės šalis.

„Artimiausiu metu tikrai bus dar nemažas skaičius. Žingsnis po žingsnio judame į priekį ir manau, kad tas procesas suintensyvės. Kiek žinau, Irako konsulai yra atvykę į Lietuvą, dirba savo darbą, Migracijos departamentas taip pat labai aktyviai dirba savo darbą. <…>.

Manau, kad tai tikrai paskatins tuos žmones priimti sprendimą ir greičiau išvykti į savo kilmės šalis“, – pridūrė A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)