„Kalbant apie šitą situaciją, apie šį ikiteisminį tyrimą, tai kažkaip nenorėčiau komentuoti, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

Paklausta, ar institucijos, vykdydamos migrantų apgręžimo politiką, dirba skaidriai, politikė patikino – darbas yra skaidrus.

„Visos institucijos dirba skaidriai, ir Vidaus reikalų ministerija, ir mūsų visos tarnybos. Bendradarbiaujame tiek su pačiomis nevyriausybinėmis organizacijomis“, – pažymėjo ministrė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį savanorių organizacija „Sienos grupė“ pranešė apie praėjusių metų rugpjūtį Lietuvos pasienyje rastą mirusį migrantą. Tai pirmasis toks valstybės pasienyje fiksuotas incidentas.

Savanorių žiniomis, mirusiojo, bandžiusio patekti į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos, kūnas vis dar yra Lietuvoje. Ikiteisminį tyrimą dėl vyro mirties kontroliuojanti prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad rastas vyras – 32 metų Šri Lankos pilietis.

Savanoriams apie dingusį asmenį pranešė moteris, kurios vyras bandė patekti į šalį, tačiau dar vasarą ryšys su artimuoju nutrūko. „Sienos grupės“ teigimu, trečiadienį ši moteris pranešė sužinojusi, kad jos vyras galimai yra viename iš Lietuvos morgų.

Pasak jų, atliktas DNR tyrimas patvirtino, kad kūnas yra būtent dingusio užsieniečio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją