Ministrė teigė, kad svarstoma ribojimus keisti net ne atskiromis savivaldybėmis, bet tam tikrais klasteriais.

„Situacija tokia, kad matant kaip dabar atrodo tas susirgimų skaičius atskirose savivaldybėse, mes matome, kad yra susidarę tam tikri klasteriai. Tai susidarė geografiniai regionai, kuriuose yra labai panaši susirgimų situacija. Arba klasteriai, kur situacija nebloga, arba kur nelabai gera situacija, juoda spalva pažymėtos savivaldybės“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

„Kadangi Vyriausybė yra patvirtinusi karantino atlaisvinimo planą, šiandien mes susirinkome pasitarti kaip būtų galima pritaikyti tą planą atskiroms savivaldybėms, o gal net ir atskiriems klasteriams. Kad tai galėtų būti skirtingu laikotarpiu, skirtingoms savivaldybėms“, – sakė ministrė.

Ji teigė, kad buvo kalbėta ir apie galimą judėjimo ribojimą. Bet konkrečių sprendimų kol kas nėra priimta.

„Klausimas būtų toks – kaip užtikrinti, kad iš „juodų savivaldybių“ tie žmonės neišvažinėtų ir nesidalintų virusu plačiai. Šį klausimą turės išspręsti ir priimti sprendimus Vyriausybė. Bet kad tam tikras problemas matome, tai taip, jas reikės įsivertinti“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

Paprašyta patikslinti, kaip tai gali atrodyti, ministrė A. Bilotaitė teigė, kad dėl to dar bus diskutuojama pirmadienį Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdyje.

„Šiuo metu neturime kažkokio aiškaus modelio. Dar tie klausimai keliaus į kitus formatus, pirmiausia VESK. Ten ieškosime tų būdų, kaip siekti geriausius rezultatus“, – sakė ministrė.

Ji pabrėžė, kad pirmasis prioritetas yra švietimo sritis.

Agnė Bilotaitė

Įvardijo galimas laisvinimų sritis

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius apgailestavo, kad ne visi nori testuotis dėl koronaviruso.

„Tai apsunkina mūsų bendrą interesą kuo greičiau atlikti testavo tam tikruose segmentuose“, – sakė jis.

M. Sinkevičius teigė, kad palaikytų geriausiai atrodančių savivaldybių karantino ribojimų suvaržymų mažinimą.

„Čia labiausiai kalba eina apie Šiaurės ir Vakarų Lietuvą. Kalba atlaisvinimų prasme ėjo apie švietimo, kultūros. (…) Buvo akcentuota, nors neturime valstybinės televizijos, mes matome poreikį, kad būtų kuo daugiau kalbama, pasitelkiant komercinius transliuotojus, kad būtų dirbama kuo daugiau ties skatinimu ir informavimu apie testavimosi, vakcinos naudą“, – sakė Jonavos meras M. Sinkevičius.

Delfi primena, kad vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė užsiminė, kad pirmadienį vyksiančiame Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdyje ketinama svarstyti planą, kokias karantino sąlygas taikyti skirtingą epidemiologinę situaciją turinčioms savivaldybėms.

Su tuo bus siejami ir judėjimo ribojimų pokyčiai. Pratęsiant visuotinį karantiną iki kovo 31 dienos, jie buvo pratęsti iki kovo 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (463)