„Mes šiandien matome, kad Baltarusija labai intensyviai ieško naujų kelių: pirmiausia, bandoma pasinaudoti situacija Afganistane, taip pat, mūsų žiniomis, jau yra nauja bevizė tvarka atitinkamoms šalims: Pakistanui, Iranui, Pietų Afrikos Respublikai, Egiptui“, – žurnalistams Seime antradienį sakė politikė.

„Taip pat matome sprendimus, kad atsiranda galimybė atskristi ne tik į Minsko oro uostą, bet ir į kitus“, – pridūrė ji.

A. Bilotaitės teigimu, tai rodo, kad Baltarusijos režimas ir toliau bando daryti spaudimą Lietuvai ir kitoms Europos Sąjungos šalims.

Į Lietuvą šiemet per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Bilotaitė mano, kad migrantų krizės pabaigą numatyti sudėtinga

Vidaus reikalų ministrė, paklausta, kada ji tikisi, jog nelegalios migracijos krizė galiausiai bus išspręsta, pabrėžė, kad būtina imtis kompleksinių priemonių sprendžiant šią problemą, tačiau atsakyti į klausimą, kada tai baigsis, jos manymu, pirmiausia galėtų Baltarusijos diktatorius.

„Pirmiausiai, kada pasibaigs (migrantų krizė - ELTA), labai sunku pasakyti. Nes reikėtų paklausti Lukašenkos režimo, kada jis planuoja ją užbaigti“, – antradienį Seime atsakydama į žurnalistų klausimus sakė A. Bilotaitė.

Ministrė akcentavo, kad stebint pastaruosius Baltarusijos režimo veiksmus, galima daryti išvadą, jog A. Lukašenka atsitraukti nuo savo plano neketina.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)