Dar maždaug ketvirtadalis savivaldybių informavo ieškosiančios būdų užtikrinti tokios paslaugos teikimą, sudarydamos sutartį dėl tokių paslaugų teikimo su kita savivaldybe, pranešė Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė.

Šiuo metu karščiavimo klinikos, skirtos viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams, jau veikia Vilniuje, Kaune ir Vilkaviškyje, trečiadienį duris atveria Raseiniuose.

Tokiose klinikose atvykusiems su gydytojo siuntimu pacientams bus atliekami išsamesni tyrimai dėl koronaviruso infekcijos.

Vyriausybė pabrėžia, kad įsisteigti tokias karščiavimo klinikas privalės visos šalies savivaldybės.

Kaip anksčiau skelbė SAM, karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos ir – jei reikia – paskiriamas gydymas.

Ministerija numato, kad į šias klinikas galės kreiptis 18–60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8 laipsniai ir didesnė, taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus.