Tiesa, jame dingsta toli gražu ne laivai ar lėktuvai, o žmonių orumas. Taip spėjęs pagarsėti J. Basanavičiaus g. ruožas tarp trijų populiarių naktinio pasilinksminimo vietų – kavinės-klubo „Laukinių vakarų salūnas“ ir naktinių klubų „Metelica“ bei „Basanova“.

Apie šį pavojingąjį trikampį DELFI pirmą kartą išgirdo iš policijos pareigūno, kuris nepanoro būti pristatytas viešai. Jis atskleidė, kad tai – viena daugiausiai problemų keliančių vietų Palangoje.

Teko įsitikinti, kad tai – tikra tiesa. Nors bene kiekvieną penktadienį ir šeštadienį po vidurnakčio šioje vietoje stovi bent du policijos automobiliai, pareigūnams jų viduje ilgai užsisėdėti netenka. Poilsiautojai periodiškai lenda į gatvę aiškintis klubuose kylančių konfliktų.

Pripažino – tai vieta, kur fiksuojama daugiau pranešimų

Kad šis taškas kelia daug problemų, policijos pareigūnai DELFI pripažino ir oficialiai.

Palangos miesto policijos komisariato Organizacinio poskyrio specialistė Jurgita Rinkevičienė DELFI patikino, kad trikampis, susidarantis tarp minėtų klubų, – viena iš vietų, kur fiksuojamas didesnis įvairių pažeidimų skaičius.

„Policija imasi prevencinių poveikio priemonių, pažeidėjams taiko sankcijas, ragina ir pataria pasilinksminimo vietų savininkams, kokių imtis žmonių saugumo, jų turto apsaugos priemonių“, – sakė ji.

Žmones traukia ten, kur galima pavalgyti ir pasilinksminti

Tačiau J. Rinkevičienė negalėjo pasakyti, kiek paprastai pareigūnų budi šiame taške ir visoje J. Basanavičiaus gatvėje. Specialistės teigimu, policijos pajėgos yra nuolat koreguojamos, atsižvelgiant į žmonių srautus ir masinius renginius.

„J. Basanavičiaus g. yra daug viešojo maitinimo, pasilinksminimo vietų, o jos pritraukia daug žmonių. Kur didesnis žmonių sambūris, ten dažniausiai nutinka įvairių įvykių. Pranešimų, kur įvykio vieta yra J. Basanavičiaus g., kiekvienais metais yra panašus skaičius“, – informavo ji.

Paprašyta palyginti įvykių J. Basanavičiaus ir kitose gatvėse pobūdį, J. Rinkevičienė sakė, kad tai užimtų daug laiko, tačiau pateikė duomenis iš panašaus ilgio gatvės, esančios kiek atokiau jūros.

Pranešimų dėl pažeidimų – 4 kartus daugiau

Nuo 2015-06-01 iki 2015-07-30 Palangos miesto policijos pareigūnai reagavo į 394 pranešimus dėl pažeidimų J. Basanavičiaus g., iš jų :

1. 27 atvejus dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje.
2. 134 – dėl viešosios tvarkos pažeidimų.
3. 27 – dėl vagysčių.
4. 45 – dėl kūno sužalojimo, muštynių.
5. 100 – dėl triukšmo viešoje vietoje.

Per tą patį laikotarpį dėl įvykių Ganyklų g. pareigūnai reagavo 96 atvejais, tarp jų:

1. 6 atvejais dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje.
2. 6 – dėl viešosios tvarkos pažeidimų.
3. 5 – dėl vagysčių.
4. 11 – dėl triukšmo viešoje vietoje.

„Pažeidėjai dažniausiai būna apie 20-25 m. amžiaus atvykę iš kitų šalies vietų jaunuoliai“, – sakė J. Rinkevičienė.

Pareigūnus kviečia iš visos Lietuvos

Tačiau ji priminė, kad poilsiautojai renkasi ne tik J. Basanavičiaus gatvėje, todėl pareigūnai stengiasi nesusikoncentruoti vienoje vietoje.

„Kiekvienas atvykęs renkasi poilsį pagal savo poreikius. Vienį mėgsta ramybę, todėl renkasi atokesnes vietas nuo miesto centro šurmulio, kiti aktyvų poilsį (dviračiai, sportas bėgimo takeliai, treniruokliai viešose vietose), o kitiems poilsis asocijuojasi su naktiniais barais, alkoholiu, šokiais, todėl jie renkasi pasilinksminimo vietas. Policijos pareigūnai atlieka savo pareigas ir siekia užtikrinti visuomenės saugumą visose miesto vietose“, – informavo Palangos policijos komisariato atstovė.

Jos teigimu, policijos pajėgos Palangoje yra itin gausios. Pavyzdžiui, rugpjūčio mėnesį be vietos pareigūnų kurorte dirba 8 komandiruoti iš kitų apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų patruliai, 2 kinologai, 8 Klaipėdos aps. VPK kriminalinės policijos pareigūnai, 15 Viešojo saugumo prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų. Esant poreikiui pasitelkiami Klaipėdos aps. VPK struktūrinių padalinių pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (371)