Žurnalistų sekmadienio vakarą kalbintas V. Benkunskas savivaldos rinkimus vadino korektiškais, juose politikas teigė nepastebėjęs juodųjų technologijų pasitelkimo. TS-LKD atstovas teigė tikintis, kad jo komanda Vilniaus miesto savivaldybės taryboje galėtų pagausėti.

„Jei turėsime valdančias pozicijas, frakcija bus skaitlingesnė, pagrindinis, matyt, tikslas yra galimybė kovoti antrame ture. Tokios prielaidos tikrai yra, jomis tikime“, – tvirtino V. Benkunskas.

Politikas tvirtino, kad Vilnius, žvelgiant į ankstesnių rinkimų rezultatus, yra dešiniųjų miestas, tad, jo teigimu, yra vilties, jog konservatoriai per šiuos savivaldos rinkimus čia gali sulaukti didesnės paramos.

V. Benkunskas neskubėjo atsakyti, su kokiomis politinės jėgomis TS-LKD Vilniaus miesto taryboje nenorėtų sudaryti valdančiosios daugumos. Anot jo, reikia palaukti rinkimų rezultatų. Tiesa, jis užsiminė, kad dažniausiai TS-LKD bendradarbiauja su liberaliomis politinėmis jėgomis.

„Natūralu, kad Tėvynės sąjungos partneriai istoriškai visąlaik buvo liberalios partijos, bet pasikartosiu, kad turime sulaukti vilniečių sprendimo“, – dėstė V. Benkunskas.

Sekmadienį, 20 val., baigėsi balsavimas savivaldos ir merų rinkimuose, rinkimuose, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, dalyvavo 48,97 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Bendras pirmojo rinkimų turo aktyvumas šiek tiek didesnis nei praėjusių savivaldos ir merų rinkimų metu. 2019 m. savo balsą pirmajame savivaldos rinkimų ture atidavė 47,8 proc. piliečių: rinkimų dieną balsavo 41,55 proc., o iš anksto 6,25 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją