Mokestį už vandenį ir šilumą iki šiol turėjo mokėti tik tie visoje šalyje esančių nakvynės namų gyventojai, kurių pajamos siekė 700 litų (dabar - 200 eurų). Tačiau Vyriausybės nutarimas numato, kad nuo kovo 1-osios 20 proc. visų mėnesio pajamų turės mokėti net ir tie, kurių vienintelės pajamos yra valstybės skiriama socialinė 100 eurų pašalpa.

Tuo jau pasipiktino Klaipėdos nakvynės namų gyventojai, tvirtindami, kad už likusius pinigus negalės išgyventi, tačiau nakvynės namų vadovai tikina, kad nauja tvarka kaip tik padės benamiams socializuotis.

„Tikimės surinkti daugiau lėšų tvarkymui, taip pat tikimės, kad socialinės rizikos asmenys greičiau integruosis į darbo rinką, tikimės, kad jie spręs savo socialines problemas ir galbūt ieškosis būsto“, - sakė Klaipėdos nakvynės namų vadovė Alma Kontrimienė.

Klaipėdos savivaldybei nakvynės namus per metus išlaikyti kainuoja per 330 tūkst. eurų., juose gyvena 120 benamių, tik 11 asmenų viršija valstybės numatytas pajamas ir moka už paslaugas, dauguma likusių gyvena iš pašalpos.