„Vakar prasidėjo „skandalas“ dėl Agnės laimėto konkurso Lietuvos geležinkeliuose. Skandalas prasidėjo nepagrįstais kaltinimais nepotizmu, kurie tiesiogiai palietė ir mane. Kadangi jokių (JOKIŲ!!!) protegavimų nei dariau, nei planavau daryt, ilgai svarsčiau, kokių veiksmų imtis į tokius kaltinimus reaguojant. Aušrinei Armonaitei pateikiau du pasiūlymus.

1. Kreiptis į VTEK dėl to, ar tokioje situacijoje nepapuoliau į kažkokį interesų konfliktą.

2. Atsistatydinti iš Ekonomikos ir inovacijų viceministro pareigų.

Pirmą veiksmą atlikau šįryt. Antrasis liko Aušrinės rankose, nes žinojau, kad gerbsiu bet kokį jos sprendimą.

Tačiau situacija rutuliojasi toliau ir dabar jau aukščiausi valstybės vadovai reikalauja atsakyti už dalykus, kurių nebuvo.

Suprantu, kad norinčių tikėti sąmokslo teorijomis nuomonės tai nepakeis, bet matau vienintelę galimybę nuimti vieną kaltumo prezumciją, išmestą į viešąją erdvę – aš nebūsiu viceministras, o mano žmona nebebus viceministro žmona.

Apskritai šioje situacijoje faktologija jau senai pametė prasmę. Daliai žmonių nebeįdomu, ar buvo kažkokie „neskaidrūs veiksmai“, ar ne. Niekas net nebando aiškintis kas, ką ir kokiu keliu galėjo paveikti dėl šito konkurso.

Reikia kraujo ir atsakomybės. Žinodamas, kad niekas nieko neteisėto nepadarė, noriu pabandyti nuimti krūvį nuo niekuo dėtų žmonių. Šitą atsakomybę noriu prisiimti aš. Traukiuosi iš Ekonomikos ir inovacijų viceministrų ir tikiuosi, kad tai leis pabaigti šią keistą istoriją ir visiems grįžti prie svarbių klausimų valstybėje“, - rašė V. Jurgutis.

DELFI primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį vakare paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Taip šalies vadovas pareiškė po to, kai viešojoje erdvėje kilo diskusijos dėl Laisvės partijos pirmininkės artimos draugės Agnės Belickaitės įsidarbinimo „Lietuvos geležinkelių grupėje“ (LTG).

Klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

A. Armonaitė kreipėsi į etikos sargus. Politikė tvirtina sužinojusi apie A. Belickaitės karjeros pokyčius tik po fakto, tačiau pripažįsta, kad šioje situacijoje tam tikra interesų konflikto regimybė egzistuoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)