„Šito susitikimo laukėme daugiau nei mėnesį, esame prirašę daug raštų“, – po susitikimo su šalies vadovu žiniasklaidai sakė Vitalija Jankauskaitė–Milčiuvienė.

Ji teigė, jog pokalbis su prezidentu buvo „šiltas ir žmogiškas“. Kartu V. Jankauskaitė–Milčiuvienė sakė išgirdusi pažadą iš G. Nausėdo, jog jis artimiausiu metu nuspręs ar kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Galimybių paso vaikams.

„Prezidentas pažadėjo artimiausiu metu apsispręsti, ar kreipsis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl Galimybių paso vaikams“, – sakė V. Jankauskaitė–Milčiuvienė.

„Mes esame už galimybę rinktis, prieš segregavimą, vaikų skirstymą“, – kalbėjo ji.

V. Jankauskaitė–Milčiuvienė priminė, jog Galimybių pasas vaikams pradės galioti šio mėnesio pabaigoje.

Prezidento G. Nausėdos vyriausioji patarėja taip pat pristatė apie ką vyko pokalbis.

„Pokalbio visa eiga tikrai buvo labai draugiška, labiau kalbėjome argumentų kalba, norėjome pasidalinti nuomonėmis. Ką labai svarbu akcentuoti – daugiausiai dėmesio skyrėme testavimo klausimui“, – po susitikimo žiniasklaidai kalbėjo prezidento G. Nausėdos patarėja Irena Segalovičienė.

Ji teigė, jog prezidentas G. Nausėda mano, jog Lietuvoje toliau plintant koronaviruso omikron atmainai, testavimas yra labai svarbi ir būtinai prieinama priemonė.

Paklausta dėl galimo prezidento kreipimosi į KT dėl Galimybių paso taikymo vaikams, I. Segalovičienė teigė, jog šiuo metu yra diskutuojama dėl tokio sprendimo.

„Sutarėme, kad tėvų atstovai ateis dar su teisiniais argumentais pasikalbėti, ir, ko gero, dar turėsime diskusiją raštu ar susitikus – nežinia. Pratęsime šitą diskusiją ir tuomet prezidentas apsispręs į vieną ar į kitą pusę. Kaip minėjau, prezidentas apsispręs artimiausiu metu, mes diskutuojame apie tai“, – sakė G. Nausėdos patarėja.

„Prezidentas yra visų prezidentas. Jo tikslas yra visada išklausyti visas visuomenės grupes. Jis gavęs ne tik basų mamą kreipimąsi, jis gavęs ir kitų organizacijų. Tas klausimas yra visuomenei aktualus“, – teigė patarėja.

Basomis mamomis pasivadinusios protestuotojos antradienį rengia akciją prie Prezidentūros.

Tai ne pirmas toks protestas šiemet – kiek anksčiau basų kojų akcijos rengtos prie Vyriausybės ir Prezidentūros, siekiant išreikšti nepritarimą, jog nuo gruodžio pabaigos galimybių pasas bus reikalingas ir vaikams nuo 12 metų.

Akcijos organizatorė – Šilalės rajono tarybos narė ir „valstiečių“ šio rajono skyriaus pirmininkė V. Jankauskaitė–Milčiuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)