Pasak jos, LVŽS frakcijos susitikimo su G. Nausėda metu ir po jo buvo plati diskusija, o partija kandidatą pasirinko išanalizavusi kiekvieno rinkimines nuostatas ir šį sprendimą palaiko.

„Akcentuodama į šeimos politiką, pagarbą valstybinei kalbai, kultūrai, ką ankstesnėse diskusijose kandidatas G. Nausėda yra išsakęs, aš asmeniškai pasirinkau Nausėdos kandidatūrą“, – Eltai sakė R. Baškienė, pridūrusi, kad labai gerbia ir kitą kandidatę – Ingridą Šimonytę, tad apsisprendimas nebuvo lengvas.

Spėlioti, kiek mandatų Europos Parlamento rinkimuose gali iškovoti LVŽS, Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja nesiryžo.

„Nenoriu taip, kaip R. Karbauskis, sakyti, kad būsime maksimaliai laimintys, tačiau, agituodami už mūsų sąrašą, tikimės, kad šio sąrašo žmones lydės sėkmė“, – konstatavo R. Baškienė, pridūrusi, kad tikisi turėti daugiau nei vieną mandatą, kaip buvo iki šiol (LVŽS atstovas EP – Bronis Ropė. – ELTA).

Taip pat, teigė ji, žmonėms labiausiai reikėtų pasinaudoti reitingavimo galimybe ir pasirinkti jiems priimtiniausius kandidatus.

Valdančioji LVŽS per antrąjį Prezidento rinkimų turą parems G. Nausėdos kandidatūrą, ketvirtadienį nusprendė partijos valdyba.

Išankstinis balsavimas Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose vyksta gegužės 20 – 24 dienomis. Sekmadienį, gegužės 26-ąją, Lietuvoje bus pagrindinė rinkimų diena.