„Sprendimas nėra priimtas. Pokalbiai su frakcija vyko, diskutavome, bet tikrai sprendimo nėra. Yra skirtingos nuomonės. (…) Politikoje kiekvienam žmogui kyla įvairių minčių, diskusijų, nuomonių skirtumų. Nuomonių skirtumai galbūt verčia apie tai pagalvoti, bet šiandien sprendimo nėra“, – sakė R. Baškienė.

„Delfi“ šaltinių duomenimis, R. Baškienės pasvarstymai prasidėjo po balsavimo frakcijoje dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Šioje komisijoje valstiečių žaliųjų atstovui turėtų tekti komisijos pirmininko postas. Pati politikė neigia, kad klausimas yra susijęs su kokiomis nors pozicijomis.

„Jūs tikriausiai mane pažįstate daugelį metų. Man postai tikrai nėra prioritetas. Man yra svarbu, ar yra pasitikėjimas, buvimas bendraminčių komandoje ar labai skirtingų nuomonių išraiškos. Tai tikrai nėra postai. Tai tikrai nėra savęs kažkur matymas. Tai yra pamąstymai, bet tikrai galiu įsipareigoti, kad, kai priimsiu tokį sprendimą, jus informuosiu“, – vis kartojo R. Baškienė.

Paklausta, ar atmosfera frakcijoje po rinkimų yra tiek pasikeitusi, kad gali kilti net svarstymų palikti frakciją, politikė atsakė: „Taip pasikeitusi, bet palaukime. Matomai pokyčiai frakcijoje, išėjus Ramūnui Karbauskiui, aš viliuosi daug teigiamų pokyčių. Todėl šiandien sprendimo nėra“, – sakė R. Baškienė.

Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė

Karbauskis nieko apie tai negirdėjo

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis piktinosi ir tokią informaciją, kad R. Baškienė esą kažką svarsto vadino gandais.

„Visa tai primena istorijas, kad mes su Sauliumi (Skverneliu) susipykome . Kai ji turės ką pasakyti, tai ir pasakys. Aš neturiu komentarų šituo klausimu“, – sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, kas atsitiko dėl R. Baškienės, jis patikino: „Nieko (neatsitiko). Aš jokių pretenzijų, abejonių, pareiškimų nesu girdėjęs . Ko jūs manęs to klausiate, kai niekas negirdėjome? (…) Mes viską darome demokratiniu būdu, balsuojame slaptais balsavimais dėl visų paskyrimų. Jokių problemų pas mus frakcijoje nėra. Jeigu pas kitus yra, tai čia yra jų problemos“.

„Delfi“ primena, kad protestuodamas prieš valdančiųjų sprendimus dėl pozicijų skirstymo Seime R. Karbauskis pasitraukė iš Seimo. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen žada, kad bus grįžta prie valstiečių atstovo svarstymo į Seimo Valdybą klausimo.

„Valstiečiai“ slaptame balsavime frakcijoje yra nusprendę, ką teiks į šią poziciją, bet pavardės neviešina.

Šiai frakcijai taip pat priklausys pirmininkų pozicijos Seimo Etikos ir procedūrų ir Antikorupcijos komisijose. Dar nėra aišku, kaip išsispręs klausimas dėl Audito komiteto.