„Kaip tik rytoj (antradienį) vyks frakcijos posėdis ir visas kandidatūras svarstysime. Galiu pasakyti, kad pagal Statutą rytoj bus pateikimas kandidatūrų. Mes išgirsime jų argumentus ir jie turės prievolę susitikti su frakcijomis. Viskas prieš akis, pavardė dar nieko nesako, reikia išgirsti argumentus“, – pirmadienį po Seimo valdybos narių susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams sakė R. Baškienė.

Ji neatsakė, ar teisėjų kandidatūros yra suderintos su valdančiaisiais.

„Jau yra įregistruoti Seimo nutarimai, todėl privalėsime svarstyti šitas kandidatūras, o jau slaptas balsavimas parodys. Valdantieji įsiklausys ir tik tada priims sprendimus“, – sakė R. Baškienė.

Antradienį pirmame pavasario sesijos posėdyje planuojama pateikti nutarimo projektus dėl I. Danėlienės, G. Lastauskienės ir A. Norkūno paskyrimo Konstitucinio Teismo teisėjais.

Taip pat antradienį Seimą pasieks nutarimo projektas dėl Aukščiausiojo Teismo teisėjos Sigitos Rudėnaitės atleidimo iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų ir jos skyrimo Aukščiausiojo Teismo pirmininke.