„Nėra nesutarimų, aš tiesiog galiu pasakyti, kad per anksti kartais pradedama galvoti, kas būtų, jeigu būtų. Mes nekalbame dar apie Seimo rinkimus, mes dirbame šitoje kadencijoje. Gandų galima prisiklausyti įvairių. Aš į juos tiesiog nereaguoju“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė R. Baškienė.

Taip parlamentarė komentavo „Lietuvos ryto“ publikaciją, kurioje kalbama apie R. Karbauskio užuominas, kad per kitus Seimo rinkimus ji esą gali netekti vienmandatės Kuršėnų-Dainų apygardos, kurioje laimėjo net keturis kartus.

R. Baškienės teigimu, viską sprendžia rinkėjas.

„Ką reiškia: atima ar neatima, duoda ar neduoda, pasiūlo ar nepasiūlo, juk rinkėjas yra aukščiausias sprendėjas ir jis priima sprendimą. Jau ketvirtą kadenciją esu Seimo narė toje pačioje rinkimų apygardoje, reikėtų pagalvoti, gal per ilgai esu Seime?“,- svarstė R. Baškienė.

Apie R. Karbauskį ji kalbėjo kaip apie žmogų, su kuriuo galima diskutuoti.

„Su Ramūnu Karbauskiu mes esame seni bendražygiai, esame tos pačios partijos nariai ir daugelį metų veikiame kartu. Todėl šiandien sakau, kad tai žmogus, su kuriuo galima diskutuoti, su kuriuo esant šalia galima turėti skirtingas nuomones, ir išlikti tos pačios komandos nariais ir bendražygiais“, - sakė R. Baškienė.

Ji tikisi diskusijų ir penktadienį vyksiančiame „valstiečių“ partijos tarybos posėdyje, kuris, politikės vertinimu, yra labai reikšmingas.

„Seimo frakcijoje yra daug nepartinių, todėl tarybos posėdis yra ypač svarbus. Skyrių vadovų atvykimas ir kalbėjimas tai yra skyrių nuomonė, o kalbėti ir girdėti skyrių nuomonę yra labai svarbu. Manau, kad tartis su jais ir paklausti, ką jie galvoja vienu ar kitu klausimu, tiesiog yra privalu“, - sakė R. Baškienė.

Aptarti politinės padėties „valstiečių“ taryba rinksis penktadienį Kauno rajone.