Kaip pranešama INIT TV žinių reportaže, vaikų kauniečių šeima nematė jau dvi savaites, jie šiuo metu perduoti globėjams, kokiems – tėvai neinformuojami.

Moters elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai... vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – INIT TV žurnalistams aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Kaip pasakojama reportaže, sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis. Jam esą buvo liepta nuvežti vaiką ekspertizei, tačiau tai daryti jis atsisakė.

„Man buvo šokas, galvoju vau, kaip iš kokio kosmoso tas toks pasakymas, vos ne skrisk į mėnulį ir pasiimk miegantį vaiką. Sakau – kad jis miega. Sako – kiek jis miegos? Sakau – kiek reikia, tiek ir miegos. Policininkas buvo malonus, tikrai pagarbiai elgėsi. Paskambino vaikų teisėms, sako – tada lauksim vaikų teisių, jeigu su manim nevažiuoja“, – žinioms pasakojo atimtų vaikų tėvas.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės, pasakojama reportaže.

„Vyras griebė jėga vaiką iš tėčio, vaikas klykia. Jis buvo tiesiog įlindęs į tėtį, toks baltapūkis, gražus vaikas, o moteris šalia vyrui tąso ranką. Sakau – palaukit, kas čia vyksta. Tėtis keliais žodžiai, dar mes nebuvom pažįstami, pradeda pasakoti. Tas vyras, kuris laikė vaiką, žinokit buvo, aš jums nemoku pasakyti... Reikėjo pamatyti to žmogaus veidą. Aš ir dabar graudinuosi, todėl, kad tai buvo labai baisu. Ir jis, suaugęs vyras, sako – žmonės, man reikia pagalbos, kas nors man padėkit. Tokiom paklaikusiom akim“, – apie konfliktą žinioms pasakojo tai mačiusi praeivė Laimutė.

Tuo tarpu Valstybinės vaiko teisių apsaugos tarnybos L.E.P Kauno skyriaus vadovė Daiva Porutienė žurnalistus patikino, kad informacija, jog prieš vaiką buvo smurtaujama pasitvirtino. Be to, pasak D. Porutienės, mama incidento metu buvo neblaivi.

„Buvo gautas pranešimas, kad parke neblaivi mama muša vaiką. Pasitvirtino“, – sakė ji.

Žurnalistų paklausta, ar dviejų vaikų mama buvo neblaivi, vaiko teisių apsaugos specialistė atsakė: „Taip. Dėl saugumo pliaukštelėti vaikui negalima“. Tačiau Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė pateikia kitokią informaciją.

„Pagal iškvietimą atvykus į įvykio vietą, t.y. į Panemunės šilą, patikrinus blaivumą buvo nustatyta, jog įvykio metu moteris buvo blaivi“, – žurnalistams sakė ji.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams. Kokiems – tėvai neinformuoti.

Kada šeimai bus grąžinti vaikai neaišku, informaciją tėvams turinti teikti socialinė darbuotoja, tėvų teigimu, į skambučius neatsako. INIT TV primena, kad prieš keletą dienų Kauno vaiko teisių tarnyba grąžino ketverių mėnesių kūdikį ir jo sesutę triskart teistai kaunietei. Savo kūdikiui kaukolę sulaužęs tėvas pasiųstas už grotų.