Savivaldybių tarybų rinkimų kampanijos bei rinkimų metu visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ sulaukė beveik 600 pranešimų apie galimus pažeidimus iš stebėtojų ir aktyvių piliečių. Virš 300 pranešimų fiksuota rinkimų dieną, iš kurių dažniausi - dėl galimų politinės reklamos ir agitacijos pažeidimų. Daugiausiai pranešimų apie galimus pažeidimus sulaukta Vilniaus ir Kauno miestuose bei Tauragės, Trakų, Varėnos, Šilalės, Ukmergės bei Vilniaus rajonuose. Rinkimų dieną gauta 7 pranešimai apie galimą balsų pirkimą ir tik du atvejai buvo pagrįsti bei perduoti policijai.

Išankstinis balsavimas savivaldybėse praėjo gana sklandžiai, tačiau balsavimo specialiuose punktuose (socialinės rūpybos, slaugos, įkalinimo įstaigose bei ligoninėse) ir namuose metu stebėtojai susidūrė su iššūkiais. Dažniausiai fiksuota balsavimo slaptumo neužtikrinimas, kai rinkėjai balsuoja rinkimų komisijų, įstaigos darbuotojų, stebėtojų akivaizdoje, taip pat daug išankstinių balsavimų vyko ne pagal grafiką, kas trukdė stebėtojams prisijungti ir užtikrinti skaidrų procesą.

Rinkėjus dažnai neramino rinkimų metu tebekabanti lauko reklama, kuriai yra taikoma politinės reklamos draudimo išimtis. Organizacija gavo daug užklausų iš piliečių, kurie teiravosi, ar gali balsuoti be rinkėjo kortelės, pranešė nerandantys balsavimo kabinoje informacinės medžiagos apie kandidatus. Pastebėtina, kad atsiradus naujam reikalavimui naudoti skaidrias, bet matines balsadėžes, rinkimų apylinkės skirtingai interpretuoja šį reikalavimą, todėl dalis balsadėžių visai nepermatomas, kitos - skaidrios, vietoje matinių.

„Baltosios pirštinės“ pastebi, kad didelis konsultacinių skambučių skaičius ir įvairaus pobūdžio užklausos rodo visuomenės informavimo trūkumą. Kita vertus, didėjantis pranešimų apie galimus pažeidimus skaičius leidžia daryti prielaidą dėl augančio pilietinio aktyvumo.