„Pratybos skirtos didinti pratybose dalyvaujančių šalių tarpusavio sąveiką vykdant plataus spektro karines operacijas“, - pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šias pratybas organizuoja Jungtinių Valstijų Sausumos pajėgos Europoje.

Jos prasidės gegužės 27 – birželio 13 dienomis JAV Sausumos pajėgų rengiamu perdislokavimu „Dragoon Ride II“ („Dragūnų žygis II“). Jo metu apie 1 tūkst. JAV karių su 400 kovinės technikos priemonėmis dviem maršrutais bus perdislokuojami iš Vokietijos į Estiją, pakeliui sustodami Čekijoje, Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje.

Lietuvoje rengiama pratybų „Saber Strike 2016“ dalis – tarptautinės lauko taktinės pratybos „Geležinis Vilkas 2016“. Jos vienu metu vyks Gaižiūnų ir Generolo Silvestro Žukausko kariniuose poligonuose. Iš viso Lietuvoje treniruosis daugiau nei 5 tūkst. karių iš 7 NATO šalių.

„Pratybose Lietuvoje, iš skirtingų valstybių atvykę sąjungininkų kariai, kartu su mumis treniruosis vykdyti įvairias karines operacijas, reikalingas efektyviai reaguoti į bet kokio pobūdžio regioninio saugumo grėsmes. Atvykstančių treniruotis Lietuvoje sąjungininkų karių skaičius kasmet auga. Tai mums kelia naujus iššūkius, tačiau tuo pačiu skatina vystyti mūsų turimus pajėgumus ir stiprinti gebėjimus sėkmingai bendradarbiauti,“ – pranešime cituojamas Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Pratybos „Saber Strike 2016“ rengiamos šeštus metus iš eilės.