Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, jog nėra būtina skubiai apsispręsti dėl Lietuvos atstovų siuntimo į Malį.

"Žinoma, mes tarsimės, galvosime. Jokių sprendimų nėra priimta dėl Malio. Neskubinkim įvykių, ir mes, matyt, koordinuodami savo pozicijas priimsime kokį sprendimą. Skubos tokios nėra", - BNS sakė L.Linkevičius.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius teigė, jog Ryga svarsto galimybę siųsti į Malį keletą pareigūnų ir pozicijas šiuo klausimu koordinuoja su Vilniumi ir Talinu.

"Mes galime kalbėti apie poros pareigūnų siuntimą į ES mokymo misiją Malyje, bet vis dar laukiame Gynybos ministerijos nuomonės", - interviu Latvijos televizijai sakė ministras.

Lietuvos krašto apsaugos ministro atstovė spaudai Rūta Apeikytė teigė, kad sprendimas dėl dalyvavimo misijoje Malyje bus priimtas išnagrinėjus misijos poreikius.

"Lietuva remia ES Tarybos sprendimą įsteigti ES Mokymo misiją Malyje. Nagrinėjame ir vertiname savo galimybes prisidėti prie šios misijos.
Sprendimas bus priimtas nuodugniai išanalizavus šios misijos poreikius. Šiuo metu sekame pajėgų generavimo procesą Briuselyje", - teigė ministro atstovė.

ES užsienio reikalų ministrai sausio praėjusią savaitę sutarė steigti karinę misiją aprengti ir apmokyti Malio ginkluotąsias pajėgas.

Mokymo misija paskubinta Prancūzijai pradėjus kovinę operaciją Malyje prieš islamistų sukilėlius, kurie kovą parėmė kontrolę šalies šiaurėje ir siekė nuversti šalies Vyriausybę.