„Su Latvijos prezidentu Egilu Levitu ir Estijos premjere Kaja Kallas, skirtame artėjančiam NATO viršūnių susitikimui, prezidentas aptars „NATO 2030“ strategijos kryptis, skirtas atsakui į Rusijos ir Baltarusijos režimo keliamas grėsmes“, – BNS sakė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

NATO viršūnių susitikimas vyks pirmadienį Briuselyje.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas yra minėjęs, kad per jį, be kita ko, bus aptartas bendrovės „Ryanair“ lėktuvo priverstinis nutupdymas Minske.

„Esu įsitikinęs, kad NATO šalių vadovai susitikę aptars šią situaciją, reaguojant į nepriimtiną Baltarusijos elgesį, taip pat į vis ryžtingesnės Rusijos veiksmus“, – sakė aljanso vadovas.

Gegužės 23 dieną „Ryanair“ lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių buvo nutupdytas Minsko oro uoste Baltarusijos oro dispečeriams informavus apie tariamą sprogmenį orlaivyje. Ši informacija vėliau nepasitvirtino. Perimti lainerio Minsko režimas buvo pasiuntęs naikintuvą.

Baltarusijos pareigūnai suėmė šiuo reisu skridusius tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių ir jo draugę studentę Sofiją Sapegą.

Dėl šio incidento ES valstybės uždarė savo oro erdvę Baltarusijos orlaiviams ir paragino oro bendroves neberengti skrydžių virš šalies teritorijos.

NATO viršūnių susitikime pirmą kartą dalyvaus šiais metais prisiekęs Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)