Lietuvoje pirmadienį viešėjęs Danijos gynybos ministras Nickas Haekkerupas interviu BNS taip pat teigė suprantantis Lietuvos susirūpinimą dėl Rusijos pareiškimų, kad Karaliaučiaus srityje gali būti dislokuota nauja moderni ginkluotė.

"Grįžtant prie oro policijos, mes galime jausti, kad rusų aktyvumas per pastaruosius porą mėnesių buvo didesnis", - sakė N.Haekkerupas, paklaustas, ar mato, jog Karaliaučiuje yra telkiama nauja ginkluotė.

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse nuo rugsėjo atlieka Šiauliuose dislokuoti Danijos naikintuvai F-16.

Danijos gynybos ministras kartu pažymėjo, jog norint spręsti nesutarimus su Rusija būtina palaikyti dialogą.

"Aš tikrai suprantu jūsų susirūpinimą, bet manau, kad yra labai svarbu pabrėžti, jog santykiuose su Rusija būtina palaikyti dialogą tam, kad būtų rasti sprendimai esančioms skirtingoms pozicijoms. Šiame kontekste, dialoge su Rusija NATO yra labai stiprus partneris", - kalbėjo N.Haekkerupas.

"Skirtumų tarp NATO ir Rusijos požiūrių visada buvo ir tikriausiai bus ateityje. Tačiau aš esu įsitikinęs, kad, nors nesutarimų ir yra, juos galima įveikti, jei bus valia. Manau, mes tą valią atrasime, jei palaikysime dialogą su Rusija", - teigė Danijos ministras.

Lietuvos pareigūnai ne kartą yra išsakę nuogąstavimų dėl Karaliaučiaus krašto militarizavimo. Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė šiemet viešai pareiškė, kad šioje srityje yra dislokuotas taktinis branduolinis ginklas.

Rusijos vadovybė pastaruoju metu perspėjo, jog Jungtinėms Valstijoms neatsižvelgus į Maskvos reikalavimus dėl priešraketinės gynybos sistemos Karaliaučiaus srityje gali būti dislokuotos raketinės sistemos "Iskander".