Taip pat vienerių metų tarnybą Baltijos šalių karinių jūrų pajėgų laivų eskadroje pradeda ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovavimo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis“ (N42), kuris pakeis praėjusiais metais Baltijos karinių laivų eskadroje šaliai atstovavusį minų paieškos ir nukenksminimo laivą „Sūduvis“ (M52).

Kartu su BALTRON vado rotacija keisis ir eskadros štabo sudėtis. Šių metų pirmąjį pusmetį štabe, dislokuojamame eskadrai priskirtame vadovavimo laive, kartu su Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkais tarnaus ir atsovai iš Latvijos ir Estijos karinių jūrų pajėgų.

Baltijos eskadrai vadovausiantis kmdr. ltn. A. Širvys yra patyręs jūrų karininkas, tarnybą Lietuvos karinėse jūrų pajėgose pradėjęs 1997 metais. Karininkas yra vadovavęs Lietuvos karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir nukenksminimo laivui „Sūduvis“ (M52), taip pat vadovavimo ir aprūpinimo laivams „Vėtra“ (A41) ir „Jotvingis“ (N42). Šie laivai vadovaujant kmdr. ltn. A. Širviui ne kartą po pusmetį buvo priskirti eskadrai BALTRON ir dalyvavo įvairiose karinėse pratybose ir operacijose Baltijos jūroje ir už jos ribų. Praėjusių metų pirmąjį pusmetį kmdr. ltn. A. Širvys ėjo BALTRON eskadros štabo viršininko pareigas.

Baltijos šalių karinių laivų eskadra buvo įkurta 1998 metais. Eskadrą sudaro laivai ir tarptautinis štabas, kuriuos į eskadrą skiria Lietuva, Latvija ir Estija.

BALTRON užduotys – vykdyti nuo Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų Baltijos jūros dugne likusių minų ir nesprogusios amunicijos paieškos ir nukenksminimo operacijas, stiprinti Baltijos valstybių teritorinės jūros ir išskirtinės ekonominės zonos saugumą. Kartu ši eskadra tarnauja ir kaip pasiruošimo dalyvauti NATO junginiuose platforma.