Baltarusijos inspektoriai lankysis mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“, dislokuotoje Rukloje, Jonavos rajone. Jiems bus sudarytos galimybės gauti informaciją apie dalinio struktūrą, jame tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus ir skaičių, taip pat bus galima apžiūrėti jų pavyzdžius.

„Priimdama šį vertinamąjį vizitą, Lietuva demonstruoja savo karinės veiklos skaidrumą ir siekį didinti tarpusavio pasitikėjimą“, – teigiama KAM pranešime.

Pagal dvišalį susitarimą, Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektoriai Baltarusijos karinio dalinio vertinimą planuoja atlikti vėliau šiais metais.

2011 metų Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.