Vilniaus mero rinkimuose savo balsą atidavęs V. Landsbergis nepanoro įvardyti, kiek iš 17 kandidatų atitinka pagrindinį kriterijų. „Neskaičiuoju skaičiais. Žinau, kad Šustausko mes nerinksime“, – juokavo V. Landsbergis.

Tiesioginius mero rinkimus jis vertino prieštaringai. „Žmonėms, matyt, yra daugiau įdomumo, daugiau varžybų atsiranda, – kalbėjo V. Landsbergis. – Tai prieštaringas dalykas.“

Jo teigimu, išrinkus kandidatą viskas priklausys nuo jo paties, nes titulas suteiks jėgų ir įtakos. „Tai priklauso nuo žmogaus, kuris bus išrinktas. Jei jis turi daugiau pasitikėjimo, daugiau galių, daugiau įtakos, tai jei tai naudojama geram – tada gerai“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos garbės pirmininkas V. Landsbergis neatskleidė, kokios rinkimų baigties tikisi. „Tikiuosi suskaičiuoti vakare, – teigė V. profesorius ir pridūrė, kad planų neatskleis. – Kam man reikia, aš suskaičiuosiu vakare.“

Kovo 3-iąją visoje Lietuvoje renkamos savivaldybių tarybos ir merai. Rinkimai vyks iki 20 val. vakaro, vėliau balsai bus skaičiuojami. Antrasis rinkimų turas, jei jo prireiks, vyks po dviejų savaičių.

V. Landsbergis teigė, kad antrame ture balsuos net ir tuo atveju, jei jo palaikomas kandidatas ir nepateks į jį. „Jei tas kandidatas, kurį aš norėčiau matyti, nepateks į antrą etapą, aš vis tiek ateisiu balsuoti. Nes visada gali būti šiek tiek patrauklesnis ir geresnis. Balsuoti reikia“, – teigė profesorius.