Prieš atsakydamas į žurnalistų klausimus R. Paksas paprašė žmonos, kad ši atsistotų šalia jo ir prisiglaustų.

Tiesa, išduoti už ką balsavo Prezidento rinkimuose, R. Paksas nebuvo linkęs. Teigė, kad „už geriausią“.

Paklaustas, pagal kokius kriterijus rinkosi, R. Paksas atsakė: „Atvirai sakant, atmetimo.“ Bet patikino, kad apsispręsti sunku nebuvo.

Vis dėlto galiausiai politikas įvardino, kokio prezidento, jo įsitikinimu, Lietuvai reikėtų. „Kad mylėtų savo kraštą, mylėtų savo žmones, kad žiūrėtų į savo darbą atsakingai, kad taikytų, o ne priešintų žmones, kad kalbėtų su užsienio vadovais nepriklausomai, ar jie yra vakarų pusėje, ar šiaurėje, ar pietuose. Kad tie žlėgsiantys tankai nebūtų lemiamas faktorius darant sprendimus, kad politika, diplomatija sprendžiant konfliktus būtų pirma, o karinės galios – antra. Kad Lietuva neleistų tiek daug pinigų ginkluotei“, – kalbėjo R. Paksas.

Pats jis savo ir savo vedamo komiteto sėkmę EP rinkimuose vertina optimistiškai: „Iki šiol sekdavosi gerai, o dabar turėtų būti gerai arba labai.“

Tačiau, kiek tikisi gauti mandatų savo komitetui, tiksliai atsakyti negalėjo. R. Paksas tikino, kad šie rinkimai labai neprognozuojami, tai esą rodo ir netikslūs astrologų spėjimai.

„Sunku pasakyti, kažkaip šiais metais tokie neprognozuojami rinkimai ir daugelis tų, kurie buria iš žvaigždžių, nepataikė, neatspėjo. Sunku pasakyti, norėčiau, kad būtų dvi (vietos EP – DELFI), bus viena, irgi bus gerai“, – tikino R. Paksas.

Vienos žurnalistės paklaustas, ar tiki buriančiais iš žvaigždžių, R. Paksas patikino, kad ne, bet pastebėjo, kad esą jo prezidentavimo metu „tai buvo kaip ir uždrausta“.

DELFI primena, kad rinkimai į EP parlamentą vyksta kartu su Prezidento rinkimais. Sekmadienį, gegužės 26 d., Lietuva renka šalies Prezidentą ir 11 Europos Parlamento narių.

Balsavimo apylinkės atsidaro 7 val. ryto, užsidaro 20 val. Ateinant balsuoti būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas. Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė patikslino, kad balsuoti gali ateiti ir tie asmenys, kurių dokumento galiojimo laikas yra pasibaigęs.

Rinkimų dieną balsuoti galima bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje. Atėjus ne į savo rinkimų apylinkę, gali tekti truputį ilgiau palaukti, kol asmuo bus patikrintas sąraše. Taip pat bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje gali balsuoti ir savo išvykimą deklaravę asmenys, bei tie, kurie yra deklaravę savo registracijos vietą prie savivaldybių. Iki 20 val. sekmadienį draudžiama rinkimų agitacija. Prezidento rinkimuose rinkėjai spręs, kas ateinančiai penkerių metų kadencijai pakeis dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę. Antrame ture šiuose rinkimuose varžosi Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.

Rinkėjai taip pat sprendžia, kas Lietuvą atstovaus Europos Parlamente. Į vienuoliką vietų šioje institucijoje pretenduoja 301 asmuo, iš jų – 198 vyrai.