Kaip DELFI teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, balsai perskaičiuoti buvo Pajūrio apuygardoje, mat čia konservatorius Pranas Žeimys „darbietę“ Genovaitę Krasauskienę pranoko mažiau nei 50 balsų persvara. Po perskaičiavimo laimėtojas nepakito – trapią P. Žeimio persvarą papildė dar keli balsai.

„Buvo 45 balsų skirtumas, pasidarė 48“, - sakė Z. Vaigauskas. Tačiau G. Krasauskienė rankų nenuleidžia. VRK vadovo teigimu, „darbietė“ pateikė skundą ir reikalauja apskritai panaikinti rinkimų rezultatus savo apygardoje.

Aistros verda dar vienoje apygardoje. Anot VRK vadovo, Liberalų sąjūdis aiškinasi santykius su Baltijos apygardos rinkimų komisija. Mat liberalas Artūras Šulcas „darbiečiui“ Raimundui Paliukui čia nusileido vos 68 balsais, o komisija balsų perskaičiuoti nenori.

„Ten apygardos komisija atsisakė perskaičiuoti. Dabar Liberalų sąjūdis šiek tiek performulavo savo prašymą. Kad galbūt atliktų negaliojančių biuletenių perskaičiavimą“, - tęsė Z. Vaigauskas.

Pirminiais duomenimis, Baltijos apygardoje antrajame rinkimų ture kiek daugiau nei 5 proc. biuletenių buvo pripažinti negaliojančiais. Tai daugiau kaip 500 rinkėjų balsų.

Plungės-Rietavo apygardoje, kur vienas konservatorių lyderių Jurgis Razma tik 53 balsais pranoko „darbietį“ Mindaugą Jurčių, kol kas ramu.

„Neturiu jokios informacijos apie perskaičiavimą. Matyt, komisija nusprendė, kad nėra pagrindo. Ir nemačiau jokio (balsus perskaičiuoti reikalaujančio – DELFI) skundo“, - sakė Z. Vaigauskas.

Šilutės-Pagėgių apygardoje, kur 170 balsų persvara nurungęs „tvarkietį“ Kęstą Komskį į Seimą išrinktas socdemas Artūras Skardžius, perskaičiavimo taip pat nebuvo.