Seimo narys Vytautas Bakas mano, kad Seimas šiuo metu priima įstatymų pataisas, kurios leistų politikams pabėgti iš tų priešakinių linijų.

„Aš pasižiūrėjau, kad Jungtinės Karalystės, Vokietijos, JAV parlamentai vykdo savo darbą, apribojo lankytojų skaičių, ekskursijas. Lietuva yra tik pradžioje tos problemos, kitaip tariant, didieji iššūkiai mūsų dar laukia. Kodėl es, būdami parlamentine valstybe, tarsi priimame įstatymų pataisas, kurios leis mums pabėgti iš tų priešakinių linijų? Turime daugybę – tūkstančius žmonių – medikų, policininkų, kurie negali organizuoti savo darbo nuotoliniu būdu. Ar jūs nemanote, kad tai yra nesąžininga ir tam tikra prasme išdavystė visuomenės?“ – kreipdamasis į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, klausė V. Bakas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad „tai yra labai sąžininga ir tai nėra išdavystė“. „Tai papildoma galimybė Seimo komitetams spręsti klausimus nuotoliniu būdu. Seimo komitetai, kaip ir numatyta projekte, dirbtų nuotoliniu būdu tik Seimo valdybai nutarus, reiškia, jie negalėtų tiktai patys pasirinkti tokį būdą. Tai yra papildoma galimybė komitetams dirbti“, – tvirtino V. Pranckietis.
Kaip vieną iš galimybių jis paminėjo, pavyzdžiui, videokonferencijas. ParlamentarasVytautas Juozapaitis atkreipė dėmesį, kad sergantys politikai neturėtų galimybių dalyvauti darbe nuotoliniu būdu, nes pažeistų nedarbingumo režimą.

Seimas antradienį pradėjo svarstyti Statuto pataisas, kuriomis būtų reglamentuota Seimo veikla paskelbus ekstremaliąją situaciją.

Pagal siūlomą projektą, paskelbus ekstremaliąją situaciją, Seimo valdyba vykdo jai nustatytus įgaliojimus, taip pat svarsto Seimo sesijos darbų programas, Seimo posėdžių darbotvarkes ir joms pritaria, nustato Seimo posėdžių ekstremalios situacijos metu grafiką, esant reikalui, duoda pavedimus organizuoti Seimo komitetų ir komisijų posėdžius apklausos būdu ir teikia Seimui sprendimų šiais klausimais projektus.

Taip pat siūloma numatyti, kad Seimo valdybos sprendimu komitetų ir komisijų posėdžiai organizuojami apklausos būdu ryšio priemonėmis. Kitų Seimo struktūrinių padalinių veikla būtų derinama su Seimo valdyba.

Už Statuto pataisų projektą, kurį antradienį pateikė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, po pateikimo balsavo 75 Seimo nariai, prieš nebuvo, 7 parlamentarai susilaikė.