V. Bako nuomone, R. Karbauskis veikia veidmainiškai ir tiesiog bando sunaikinti potencialų politinį oponentą.

„Toje lentelių situacijoje aš galiu pasakyti faktus (...) – kada yra keliamas LEO LT klausimas, rodoma, kaip kas dalyvavo likvidavimo procese, tai, man atrodo, mažų mažiausiai nesąžininga, nes LEO LT pagrindinis kūrėjas arba tas įgyvendintojas tai buvo tų pačių „valstiečių“ žmogus – Navickas (tuometis ūkio ministras Vytas Navickas. – ELTA). Pati „valstiečių“ partija delegavo ūkio ministrą, kuris pasirašinėjo svarbius dokumentus, kuriant patį LEO LT monstrą. Dabar bandyti... Man tai atrodo kažkas panašaus į smegenų plovimo kampaniją. Jeigu kalbame apie LEO LT, tai ponas Karbauskis turėtų pasižiūrėti į savo partijos ištakas ir ten ieškoti problemų, kaltų“, – Eltai sakė V. Bakas.

Parlamentaras prisiminė, kai, 2016 m. rinkimus laimėjus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), jis matė Vyriausybės formavimo procesą. Tada, pasak V. Bako, R. Masiulis nebuvo antras ar trečias pasirinkimas į Vyriausybės nario vietą.

„Tai buvo vienas iš kertinių žmonių, kuriuos „valstiečių“ partija norėjo prisitraukti, vertindama jo profesionalumą, reputaciją, pasitikėjimą. Tuo metu „valstiečių“ partijos tikslas buvo įtikinti visuomenę, kad jie eina su kitokia politika – skaidrumas, nepakantumas korupcijai ir panašiai. R. Masiulis, aš nenagrinėjau jo veiklos, bet buvo tas žmogus, kuris su kitais buvo pasirinkti dėl jų reputacijos, dėl to, kad jie sugebėjo savo laiku kažką naudingo padaryti, įgyvendinti ir turi idėjų“, – prisiminė V. Bakas.

V. Bakas: R. Karbauskis naikina politinius oponentus

Seimo nario teigimu, R. Karbauskio paviešintos schemos apie R. Masiulio neva įdarbintus artimus žmones yra bandymas sunaikinti politinį oponentą.

„Kai dabar yra paišomos schemos, įtraukiami žmonės, man tai mažų mažiausiai yra kažkokia šizofrenija. Man atrodo, kad tai yra neteisinga. Tai pavadinti tyrimu man būtų labai sudėtinga, – aš manau, tai labiau yra Karbauskio bandymas tiesiog sunaikinti politinį oponentą. Jis naikina politinius oponentus“, – sakė V. Bakas.

Kartu jis prisiminė, kai, po rinkimų prisijungęs prie LVŽS frakcijos, bandė suprasti R. Karbauskio veiklos motyvus.

„Aš pradžioje nebuvau pažįstamas su šiuo žmogumi ir niekada nebuvome bendražygiais. Aš atėjau su Sauliumi Skverneliu, juo pasitikėjau nuo ankstesnių laikų, bet visada bandžiau suprasti ir kito lyderio motyvaciją, nes tai buvo svarbus pasirinkimas – eiti kartu. Dabar, sudėliojęs tam tikrą įvykių seką, kaip jis dorodavosi su savo skyriais, neįtinkamais (...) vadovais, (matau. – ELTA), kaip jis labai daug energijos deda ne į kūrimą, o į naikinimą. Tai yra nesveika valstybei. Apskritai naikinti politinius oponentus yra neteisinga strategija, nes Lietuva kaip tik susiduria su politinių lyderių stoka“, – Eltai tvirtino V. Bakas.

Vis dėlto politikas pridūrė, kad, jo manymu, sunaikinti gerą žmogaus reputaciją nėra taip lengva.
ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis kaltina R. Masiulį, esą jis Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino sau artimus žmones. Politikas savo socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pastaruoju metu jau ne kartą paviešino informaciją apie R. Masiulio veiklą.

R. Karbauskis dėl paties paviešintos informacijos planuoja kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų. Tuo metu pats R. Masiulis teigia, kad „valstiečių“ lyderis palaiko Kremliui palankią retoriką, o jo paviešintoje informacijoje yra daug melo.