Ji Europos Audito Rūmuose dirbs tol, kol Europos Parlamentas patvirtins siūlomą dabartinio finansų ministro Rimanto Šadžiaus kandidatūrą, pranešė R. Budbergytės biuras.

„Šešeri darbo EAR metai buvo intensyvūs ir kupini profesinių iššūkių, pareikalavę ypatingo dėmesio ir atidumo, nes Europos Sąjungos (ES) viešųjų finansų panaudojimo auditavimas vyko ekonominio sunkmečio laikotarpiu", - pranešime sakė R. Burbergytė.

Ji teigė daugiausiai vadovavusi auditams, vertinant ūkininkams skiriamos ES paramos tikslingumą, ūkių subsidijavimo pagal bendrąją žemės ūkio politiką teisėtumą, gautų lėšų panaudojimą.

Visos kadencijos laikotarpiu R. Budbergytė priklausė Europos Audito Rūmų pirmajai kolegijai, kuri atsakinga už ES išlaidų auditą gamtos išteklių išsaugojimo ir valdymo srityse, apimant žemės ūkį, kaimo plėtrą, žuvininkystę ir jūrinius reikalus, aplinkos apsaugą, vartotojų apsaugą ir sveikatą.

Premjeras A. Butkevičius kovo mėnesį sakė, kad į Europos Audito Rūmus išsiuntus dirbti dabartinį finansų ministrą, R. Budbergytė užimtų jo pareigas.

Europos Audito rūmai yra ES nepriklausoma išorės institucija, kuri tikrina, ar ES biudžeto lėšos naudojamos tinkamai. Rūmai siekia, kad Europos Komisija efektyviai valdytų ES viešuosius finansus. Kiekviena ES valstybė į šią instituciją deleguoja po vieną atstovą.

R. Budbergytė preliminariai socialdemokratų patvirtintame sąraše daugiamandatėje apygardoje įrašyta trečia, ji kandidatuos ir vienmandatėje Verkių apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio mėnesį.