„Šių pratybų metu mokėtės vieni iš kitų, jūsų vadai pagerino vadovavimo įgūdžius. Patobulėjote, tapote geresni, būtent to ir tikėjomės iš Jūsų. Identifikavote daug pamokų, kur dar galėsite tobulėti. Dėkoju visiems už aukštą motyvaciją vykdant užduotis, tikiu, kad ir toliau treniruosimės kartu, “ – kreipdamasis į šešių NATO valstybių karius sakė Sausumos pajėgų vadas gen. mjr. Almantas Leika.

Ceremonijoje dalyvavo Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Danijos Gynybos ministras Peteris Christensenas, pratybų vadovo pavaduotojas generolas Jensas Garly ir kiti svečiai.

Pratybos „Geležinis Vilkas 2016“ prasidėjo birželio 6 dieną, jose dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. karių iš Danijos, Jungtinių Valstijų, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Prancūzijos ir Vokietijos.

Sąjungininkai į pratybas buvo atsivežę tankų „Leopard“, šarvuočių „Boxer“, savaeigių haubicų „PZH 2000“, žvalgybos mašinų, visureigių, amerikiečių šarvuočių „Stryker“. Taip pat mokymuose dalyvavo amerikiečių atakos lėktuvai „A-10“ ir strateginiai bombonešiai „B-52“.

Pratybos „Geležinis Vilkas 2016“ buvo tarptautinių Vidurio ir Rytų Europoje vykusių pratybų „Kardos kirtis 2016“, kuriose dalyvavo apie 10 tūkst. karių, dalis.