„Taip, tai mūsų namelis Kaune, bet jis parduodamas. Parduodamas! Paskubėkite, nusipirkite! Esu vilnietis, gyvenu Antakalnyje, tik miegu su žmona Fredoje. Jei aš nemiegosiu, miegos kitas. Nesutinku! (...) Nesu ir niekada nebuvau kaunietis. Esu žemaitis, bet turėjau kelias puikias darbovietes Kaune, tai ir gyvenau Kaune. Laikinai. 45 metus. Metų pabaigoje dar kartą persikraustysiu į naują butą „Pušų terasose“. Tada jau ir žmoną nusivešiu į Vilnių, ir uošvę“, – savo tinklaraštyje skelbė B. Burgis.

DELFI jis patvirtino, kad šis pranešimas – tiesa. Pasak jo, priimti tokį sprendimą esą paragino darbo praradimas.

„Kraustomės į Vilnių, nes aš nebeturiu darbo Kaune. Dvi mano anūkėlės – Vilniuje, kiti du anūkėliai – Stokholme. Susisiekimas Vilnius – Stokholmas yra kur kas geresnis ir mums, ir jiems. Važinėti mums pas anūkėlės į Vilnių du-tris kartus per mėnesį yra vargas. Viskas čia taip aišku kaip dieną. Tik gimnazija buvo mane pririšusi prie Kauno. Dabar Kaunas mane išdavė. Jei po ketvirčio darbo amžiaus geriausios gimnazijos direktorių užpuola keturios valstybinės institucijos... Mūru turėjo stoti visas Kaunas, bet visi į krūmus“, – kodėl priėmė tokį sprendimą, aiškino B. Burgis.

DELFI antradienį buvo skelbta, kad B. Burgis nebefigūruoja konservatorių partijos kandidatų į sostinės tarybą sąraše, nes jo gyvenamoji vieta nurodyta Kaune – gyvenamoji vieta neatitinka savivaldybės, kurioje jie nori kandidatuoti.

„Kaune deklaravęs gyvenamąją vietą. Jis yra mūsų sprendime (dėl kandidatų šalinimo iš sąrašų – DELFI). Braukiamas dėl to, kad jo gyvenamosios vietos adresas neatitinka“, – teigė Z. Vaigauskas.

Pats B. Burgis patikino, kad šią problemą šiuo metu sprendžia.

„Dabar susirašinėju su VRK, konservatoriais, advokatais. Aš tik suklydau. Kaip buvęs kompiuterininkas galiu pasakyti, kad jų sistema blogai sukurta. Kol kas laukiu atsakymų dėl šios situacijos“, – sakė B. Burgis.

DELFI primena, kad dėl deklaruotos gyvenamosios vietos neatitikimo vietos sąraše neteko ne tik B. Burgis, bet ir kiti žinomi veidai. Liberalų sąjūdžio sąrašai patrumpinti trečiadienį: juose vietos neteko geriausia Lietuvos šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir dainininkas Tautrimas Rupulevičius.