Apie tai, jog D. Norkui, nepilną mėnesį išdirbusiam savivaldybės įmonėje „Vilniaus troleibusai“, skirta trijų mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija, antradienį pranešė dienraštis „Vilniaus diena“.

A. Zuokas į žinią reagavo nedelsdamas. Sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė DELFI patvirtino, jog meras dėl D. Norkaus išeitinės liepė surengti skubų savivaldybės įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ valdybos posėdį. Kaip tik į šią įmonę jungiami „Vilniaus troleibusai“ ir kita viešojo transporto įmonė „Vilniaus autobusai“.

„Meras liepė susirinkti „Vilniaus viešojo transporto“ valdybai ir įvertinti vadovų atsakomybę bei priimti sprendimus dėl padarytos žalos atlyginimo“, - DELFI sakė I. Juškėnaitė.

Ji taip pat pažymėjo, kad A. Zuokas apskritai kritiškai vertina ir patį kyšininkavimu įtariamo D. Norkaus įdarbinimą viešojo transporto įmonėje. Mat tai lenkiasi su mero deklaruojamais miesto įmonių depolitizavimo principais. D. Norkus priklauso socialdemokratų partijai. Kilus kyšininkavimo skandalui, jam nebeliko vietos partijos sąraše savivaldos rinkimuose. Juose teisiamas „Vilniaus vandenų“ vadovas dalyvavo savarankiškai. Ir nesėkmingai.