Pasak A. Zuoko, į nedidelį miestelį Šiaurės Italijoje jis atvyko po praėjusią savaitę Austrijoje vykusio Vilniaus ir Linco Europos kultūros sotinės projekto pristatymo. Į laikiną darbo vietą jis beveik visą naktį vyko išsinuomotu automobiliu.

"Parsisamdžiau (tiesa, veltui) skinti ir spausti vynuoges bei dalyvauti šių metų vyno gamybos procese. Seniai planavau tai padaryti, bet prisiruošiau tik šiemet ir tai vos kelioms dienoms pavyko ištrūkti", - pasakojo Vilniaus miesto meras.

Jis teigė pasiėmęs kelias dienas "įstatymu numatytų" atostogų, kad galėtų padirbėti vyndarių ūkyje. Į Lietuvą A. Zuokas ketina grįžti ketvirtadienį vakare.

"Dabar kelias dienas skinsiu, spausiu vynuoges ir stebėsiu, kaip vyksta gero itališko vyno gamyba. (...) Tikrai norėjau tai padaryti, tiesiog norėjau pabūti eiliniu vyndario pagalbininku, kad galėčiau stebėti vyno gimimą, kad galėčiau pailsėti nuo politinių mūšių ir tiesiog pamąstyti apie gyvenimą", - tvirtino liberalcentristų lyderis.

Anot A. Zuoko, nuskintų vynuogių apdorojimo procesas jam primena kažkada populiarų italų filmą "Užsispyrėlės sutramdymas", kuriame žinomas dainininkas ir aktorius Adriano Celentano basomis kojomis mindė uogas.

LiCS lyderio oponentų įkurtos Liberalios politikos frakcijos pirmininkas, Seimo narys Eligijus Masiulis tik iš Eltos sužinojo, kad partijos vadovas šiuo metu darbuojasi vynuogyne. Ši žinia parlamentarui sukėlė juoką: "Gerai, prisidurs šiek tiek prie atlyginimo".

"Visą laiką naudinga atsidurti neįprastose situacijose. Tik apie šitą Artūro pomėgį anksčiau nežinojau, - sakė E. Masiulis. - Gal pamindęs vynuoges, paragavęs vyno ir grįžęs į Lietuvą jis atsikvošės ir pasuks partiją teisingu keliu".

Su pačiu A. Zuoku Eltai nepavyko susisiekti - jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.