Penktadienį bus įteiktos Šv. Kristoforo statulėlės už nuopelnus kultūros, švietimo, mokslo, labdaros, iniciatyvos ir kūrybiškumo, Vilniaus įvaizdžio formavimo, verslo, sporto, sveikatos apsaugos srityse bei už kilnų bei drąsų poelgį.

Už nuopelnus sportui bus apdovanotas Šiuolaikinės penkiakovės Europos čempionato nugalėtojas, Atėnų olimpinių žaidynių rinktinės narys Andrejus Zadneprovskis, už nuopelnus kultūrai - Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, už nuopelnus švietimui - Jūratė Stauskaitė, kuri viena pirmųjų įkūrė privačią dailės studiją vaikams Vilniaus mieste.

Už labdaringą veiklą apdovanojimą gaus Erfurto miesto tarybos, Erfurto miesto katalikiškų šeimų sąjungos, nepelno organizacijos "Vaikai Lietuvoje" narys Andreas Maluras, už iniciatyvą ir kūrybiškumą bus apdovanotas Europos skulptūrų parko įkūrėjas Gintaras Karosas, UAB "Hanner" bus apdovanota už Vilniaus įvaizdžio formavimą, UAB "Stikliai" - už pasiekimus versle.

Nuo gaisro išgelbėjęs du mažamečius vaikus Juozas Leckas bus apdovanotas už kilnų ir drąsų poelgį, Vilniaus priklausomybės ligų centro vadovas Emilis Subata gaus apdovanojimą už nuopelnus sveikatos apsaugai, o pilių tyrimo centro "Lietuvos pilys" direktorius Vytautas Urbanavičius bus apdovanojamas už nuopelnus mokslui.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo, gauti Šv. Kristoforo statulėles pretendavo iš viso per 50 asmenų ir organizacijų, didžiausia konkurencija buvo kultūros ir meno srityje.

Šv. Kristoforo statulėlę, kuria apdovanojami nominantai, sukūrė skulptorius Erikas Daugulis. Remiantis Šv. Kristoforo statulėlės apdovanojimo nuostatais, kasmet įteikiama ne daugiau kaip dešimt Šv. Kristoforo statulėlių.