"Išėjau savo noru. Nenoriu nei ministrui, nei koalicijai maišyti (...). Geriau duosiu ramybę visiems", - BNS patvirtino A.Zaremba.

Jis sakė, jog pareiškimą ministrui įteikė antradienį ir jis buvo patenkintas. Anksčiau skelbta, kad ministras Jaroslavas Neverovičius ketina pavaldinį atleisti iš pareigų, kadangi jo įdarbinimas prieštaravo įstatymui.

V.Uspaskichas: A.Zaremba vėl gali būti siūlomas į energetikos viceministrus

Antradienį iš energetikos viceministro posto pasitraukęs A. Zaremba vėl gali būti siūlomas į šį postą. Tokią galimybę svarsto Darbo partija, BNS patvirtino partijos lyderis.

"Mes neskubėsime, nes tas terminas, kuris reikalingas išlaukti, neskiriant pagal VTEK (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija - BNS), nors VTEK taiko dvigubus standartus, tai palauksime to termino pabaigos, matyt, ir siūlysime atgal", - BNS sakė Viktoras Uspaskichas.

Jo žiniomis, terminas, kada A.Zaremba pagal VTEK negali eiti viceministro pareigų, baigiasi kovo 11 dieną ar kovo vidury.

"Pasitarsime, ar jis pats norės", - teigė politikas.

V.Uspaskichas sakė šiuo metu nenorintis įvardyti kitų galimų kandidatų į energetikos viceministro postą.

Viceministro kėdę A. Zarembai kainavo supainioti interesai. Jis, kaip Vilniaus tarybos narys, nenusišalino nuo balsavimo dėl savo darbovietės – „Vilniaus energijos“ – akcijų perleidimo. A. Zaremba nebalsavo nei už, nei prieš, tačiau balsavime formaliai dalyvavo, ir šis sprendimas buvo lemiamas. Mat tądien sostinės tarybos opozicija boikotavo balsavimą dėl „Vilniaus energijos“ akcijų, ir be A. Zarembos dalyvavimo būtų žlugęs kvorumas – tokiu atveju, taryba nebūtų galėjusi priimti sprendimo.

Vilniaus tarybos Etikos komisija A. Zarembai nepalankų sprendimą priėmė praėjusių metų kovo viduryje. Pagal įstatymą, interesus supainiojusiam asmeniui galioja draudimas vienerius metus būti skiriamam į aukštesnes pareigas valstybės tarnyboje. Iš pradžių Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sekretoriatas deklaravo, kad šis apribojimas galioja tik toje įstaigoje, kur padarytas pažeidimas, tad A. Zaremba esą gali būti skiriamas viceministru. Tačiau VTEK, gavusi grupės parlamentarų su konservatore Agne Bilotaite priešaky kreipimąsi, atskirai svarstė šį klausimą ir nutarė, kad A. Zaremba vis dėlto įdarbintas pažeidžiant įstatymą.

DELFI taip pat rašė apie labai sėkmingus viceministro nekilnojamojo turto (NT) sandorius. Pavyzdžiui, du butus Vilniaus Antakalnio mikrorajone, kurių bendras plotas – 76 kvadratiniai metrai, 2006 m. A. Zaremba nurodė pirkęs vos už 70 tūkst. Lt. Vėliau jis šį NT pardavė už maždaug 300 tūkst. Lt.

„Darbietis“ taip pat pretendavo į Visagino atominės elektrinės valdybą. Tačiau ūkio ministrė Birutė Vėsaitė valdybos su A. Zaremba ir buvusiu „Leo LT“ vadovu Rymantu Juozaičiu nepatvirtino.

A. Zaremba – jau antrasis pareigas paliekantis viceministras šioje Vyriausybėje. Socdemas Faustas Latėnas labai trumpai užsibuvo kultūros ministro Šarūno Biručio komandoje. Netrukus po paskyrimo F. Latėnas nutarė viceministro postą keisti į premjero patarėjo kėdę.