„Mano žiniomis, kurios neoficialios, šiuo metu jis yra Santariškėse, kardiologiniame skyriuje“, - DELFI sakė A. Valinskas.

DELFI žiniomis, V. Babilius antradienį ryte buvo paguldytas į Santariškių klinikų Kardiologijos skyrių stebėjimui.

Kokiais būtent negalavimais skundžiasi parlamentaras, LiCS vicepirmininkas teigė nežinąs, mat su V. Babiliumi jam kol kas nepavyko pasikalbėti.

A. Valinsko teigimu, nekyla jokių abejonių, kad automobilį „Mazda“ Vilniuje taranavęs „VW Touareg“, kurio vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos, naudoja V. Babilius – ši mašina politiko yra nuomojama iš parlamentinių lėšų. Tačiau partija neskuba stabdyti politiko narystės – esą pirmiausiai reikia jį išklausyti.

„Aš pats pažinau pagal numerį, kad tai yra mašina, kurią vairavo V. Babilius. (...) Klausimas – kokia bus oficiali kaltinimo versija ir galimai buvusio (įvykio vietoje – DELFI) V. Babiliaus versija, kas įvyko iš tiesų. Kol mes su juo nepakalbėjome asmeniškai ir neturime versijos, kurią pateikė policija, nukentėjusieji ir neva dalyvavęs įvykyje V. Babilius, mes negalime to daryti (svarstyti jo narystės partijoje stabdymą – DELFI), bet kai tik gausime – nedelsime. Policija ieško galimai įvykyje dalyvavusio V. Babiliaus ir kai apklaus jį – išgirsime abi versijas“, - aiškino A. Valinskas.

DELFI primena, kad vėlų pirmadienio vakarą, apie 22 val. 20 min., gautas pranešimas, kad Laisvės prospekte susidūrė automobiliai "VW Touareg" ir "Mazda".

Anot policijos, nukentėjusiųjų nebuvo. "VW Touareg" vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Antradienio rytą V.Babilius į Seimo plenarinį posėdį neatvyko.

Seimo kanceliarija DELFI patvirtino, kad į avariją pakliuvęs automobilis Seimo nario V. Babiliaus yra nuomojamas už parlamentines lėšas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamais duomenimis, už transporto priemonės nuomą V. Babilius nuo 2009 m. pradžios iš parlamentinių lėšų sumokėjo beveik 70 tūkst. Lt. Tiesa, praėjusių metų antrąjį pusmetį politikas parlamentinių lėšų mašinos nuomai nenaudojo. O paskutinį praėjusių metų ketvirtį jis įsigudrino už automobilio techninę priežiūrą ir remontą iš mokesčių mokėtojų kišenės sumokėti 4,37 tūkst. Lt.