Iš viso savo nuomonę gražiausios eglės rinkimuose išsakė 25 tūkst. 493 skaitytojai. Kauno eglė sulaukė 42,4 proc. balsų, 29,6 proc. savo simpatijas atidavė Mažeikių žaliaskarei, 11,1 proc. balsavo už Vilniaus Kalėdų medį.

Kaip ir pastaraisiais metais, pagrindinę Kauno miesto eglę puošė dailininkė Jolanta Šmidtienė. Eglutė sudaryta iš trijų „aukštų“. Ant viršaus užkelta maždaug 20 metų amžiaus 7 metrų aukščio eglė. Vidurinį aukštą puošia 8 šokantys angelai. Apatiniame aukšte, kuris suformuotas iš maždaug 30 mažesnių eglučių, tradiciškai galima palikti savo palinkėjimus, čia įrengti suoliukai. Beje, čia kalėdinius sveikinimus gali perskaityti ir aklieji – ant specialios lentos sveikinimai bus užrašyti Brailio raštu.

Eglutė taip pat papuošta dviem kilometrais spinduliuojančių lempučių bei daugiau nei keliomis dešimtimis tūkstančių aukso dulkėmis žaižaruojančių kankorėžių.

Dailininkė giria kūrybiškumą

Kas lemia tai, kad kasmet gražiausia išrenkama Kauno eglė, DELFI paklausė dailininkės-vitražistės, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkės Editos Utarienės.

„Pirmiausia Kauno eglė kasmet papuošiama labai kūrybiškai. Neimamas standartas, o kasmet vis galvojamas savo, vis įdomiai ir kūrybiškai. Manau, čia yra paslaptis, kodėl jie laimi ketvirtus metus iš eilės“, – savo nuomonę dėstė E. Utarienė.

E. Utarienė pastebi, kad kasmet apie Kauno eglę žmonės sužino iš anksto – žiniasklaida informuoja apie naujas dailininkės idėjas dar prieš eglę papuošiant.

Dailininkė atkreipia dėmesį, kad retame mieste bepamatysi tikrą miško eglę. „Iš vienos pusės, tai labai gerai, tačiau ant rėmų sudėstytos šakelės sukuria tvarkingą, precizišką eglę. Tačiau tokia eglė neturi šilumos. Kad techninis sprendimas būtų paverstas šiltu, reikia gerai apgalvoti, ką daryti. Manau, tai labai daug reiškia“, – kalbėjo E. Utarienė.

Jos teigimu, daugumos miestų eglės tradicinės: idealiai techniškai atliktas eglės siluetas, vienodai išdėlioti žaisliukai ir dekoracijos. Dailininkė atkreipė dėmesį, kad į Kauno eglės kūrimą įdėta daug rankų darbo.

Dėkojame visiems balsavusiems ir linkime gražių švenčių.

Akimirkos iš Kauno eglės įžiebimo šventės:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (639)