Žemesnės instancijos teismas buvusį vadovą buvo nuteisęs už 50 eurų kyšio paėmimą iš paciento, kad šiam būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas.

Teigiama, kad P. Simavičius nurodė Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus vedėjai, kuriai ikiteisminis tyrimas nutrauktas, išduoti pacientui trijų dienų nedarbingumo pažymėjimą, atlikti kraujo tyrimus ir surašyti reikiamus dokumentus.

Vykdydama direktoriaus nurodymą skyriaus vedėja tai ir padarė.

Teisėjai atkreipė dėmesį į tai, kad P. Simavičius pasikvietė į kabinetą sau pavaldų ligoninės konsultacinės poliklinikos vedėją ir nurodė, kad turi ligonį, kuriam reikia padėti. Kadangi pacientas neturėjo siuntimo, konsultacinės poliklinikos vedėjas ligoninės direktoriui paaiškino, kad pagalbą galima suteikti priimamajame.

Byloje taip pat nustatyta, kad ligoninės direktorius paskambino jam pavaldžiai ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjai ir pavedė apžiūrėti pacientą, padaryti tyrimus ir išduoti nedarbingumo pažymėjimą.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Buvęs ligoninės direktorius P. Simavičius trejus metus negalės dirbti vadovaujamo darbo valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ar įmonėse, taip pat privalės sumokėti 2825 eurų baudą.

Byla dėl 50 eurų paimto kyšio buvo tik nedidelė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo tyrimo dalis. Ši byla buvo atskirta iš Šiaulių valdybos pareigūnų atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

STT praneša, kad atskirtoje byloje P. Simavičius kaltinamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimu veikiant organizuotoje grupėje. Ji šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme.

Įtariama, kad ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, pagal kurią 2010–2015 metais buvo pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido praėjusių metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P. Simavičius buvo nušalintas nuo pareigų.