Jis teigė, jog kol kas negalime teigti, kad pandemijos visai nevaldome. Tačiau būtina imtis priemonių.

„Dar taip teigti, kad visiškai nevaldome, dar turime šiek tiek galimybių. Bet sprendimai turėtų būti labai greitai priimami. Ir ne vien tik ribojimai prekybos centruose, bet ir renginių susilaikymas. Čia tik skirtumas, ir turbūt geroji žinia, lyginant su pernai metais būtų ta, kad mano skaičiavimu to stipraus užkirtimo užtektų ženkliai trumpesniam laikotarpiui.

Galbūt toks stiprus užkirtimas, sumažinimas mobilumo ir kitų dalykų mėnesio laikotarpio, ko gero, pakaktų perlaužti tą kreivę ir galėtume turėti lengvesnę situaciją“, – laidoje kalbėjo J. Augutis.

VDU rektorius teigė, jog dabar atėjo laikas griežtesniems sprendimams.

„Mano manymu reikėtų parengti kompleksą tokį. Nes sutikime, kad nepavyko išjudinti vakcinavimo, kas galėjo sušvelninti kiek mūsų situaciją. Per dieną turime vos keletą tūkstančių besivakcinuojančių, o skaičiai nenumaldomai auga, rudeninė situacija irgi nepadeda mums. Matomai, kad neišvengsime pandemijos kontrolės be griežtesnių ribojimų“, – Delfi laidoje sakė jis.

J. Augutis laidoje „Iš esmės“ kalbėjo, kad nėra sunku pastebėti, jog naujoji koronaviruso banga vis dar auga ir pikas vis dar nėra pasiektas.

Laidos pašnekovas teigė, jog visiško užsidarymo nereikėtų, bet bent jau mėnesiui mokyklos turėtų būti „išjungtos“, bet tai reikėjo padaryti prieš porą savaičių.

„Pilno užsidarymo galbūt ir neprireiktų. Bet labai gerai žinome visi, kad didžiąją dalį atvejų dabar generuoja mums per mokyklas ateinantys židiniai. Ir bent jau mėnesį mokyklos turėtų iš šios grandinės būti išjungtos, mano nuomone. Ir tą reikėjo padaryti reikėjo prieš porą savaičių“, – tikino Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. J. Augutis

Visą laidą „Iš esmės“ Delfi TV galėsite matyti 19.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)