Iš šio Šilutės rajono kaimo yra kilęs ir pats Valdas J. Iki šiol čia gyvena jo mama. Vietinių žiniomis, pats Valdas J. nuomojosi butą Šilutėje, Tilžės gatvėje. Čia jis gyveno su savo mergina.

Šis įvykis, kuris „išgarsino“ Macikų kaimą visoje Lietuvoje, čia šiuo metu yra plačiai aptarinėjamas. Vietiniai pasakoja pasijutę tarsi filme – į kaimą atvažiavo policijos ir įvairių žiniasklaidos priemonių automobilių, yra atvykę kriminalistai, skraidė sraigtasparnis.

Teisių neturėjo, tačiau pas mamą atvykdavo nuosavu automobiliu

„Jis buvo tikras auksarankis, pasiimdavo oblių ir dirbdavo sau. Pats sau vadas buvo, statybinius darbus atlikdavo. Dažniausiai internete susirasdavo užsakymus, butus ar namus remontuodavo. Kas čia jam užėjo, neaišku“, – DELFI pasakojo Audriumi prisistatęs vaikinas.

Pasirodo, paskutinis Valdo J. remontuotas objektas būtent ir buvo šio vaikino pusseserės vyro namai.

Nepaisant to, kad gyveno atskirai, Valdas J. dažnai grįždavo į gimtuosius Macikus. Tiesa, vairuotojo pažymėjimo jis neturėjo.

Tame pačiame name, kur jis augo, šiuo metu be jo mamos yra įsikūrusios ir dar trys šeimos. Vietinių šis statinys vadinamas „baraku“.

Buvo uždaro būdo

„Aš dar prieš daug metų jo seses saugodavau (Valdas J. turi tris seseris, visos jos šiuo metu gyvena Anglijoje, turi savo šeimas – DELFI), tuomet atrodė geras vaikas, visada grįžęs iš mokyklos pasisveikindavo, persirengdavo ir eidavo ruošti namų darbų, nebuvo linkęs labai daug bendrauti, toks nedrąsus buvo“, – apie Valdą J. pasakojo jo kaimynė Dana.

Nors moteris ir pati augina panašaus amžiaus sūnų, bet tikino, kad jis su minimu jaunuoliu niekada nekonfliktuodavo.

„Tikrai neskriaudė nei vaikų nei ko, nebūčiau pasakiusi, kad gali taip pasielgti, normalus vaikas buvo“, – atsiduso ji.

Jai antrino ir kitoje namo pusėje gyvenanti, prisistatyti nenorėjusi, Valdo J. mamos kaimynė. Anot jos, iš tos namų pusės, kur gyveno Valdo J. mama, niekada nesigirdėdavo jokių pykčių ar įtartinų garsų.

„Jokių agresijų niekada nerodė, tikrai piktas neatrodė“, – patikino ji.

Merginos kūną paliko ten, kur vietiniai eina maudytis

J. Šikšniūtės kūnas buvo rastas Šyšos upės senvagėje, trečiadienio vakarą ten įrodymus rinko policijos pareigūnai. Vieta yra atoki, nuo pagrindinio kelio nutolusi kelis šimtus metrų. Vietiniai pasakoja, kad šiltuoju metų laiku ten dažniausiai eina maudytis.

Spėjama, kad prieš atgabendamas merginos kūną į minėtą vietą, Valdas J. su ją grūmėsi netoliese esančiame apleistame name. Tikėtina, kad ten mergina ir buvo nužudyta. Šiuo metu prie namo yra padėtas vainikas, dega žvakė.

Macikų kaimo teritorijoje Antrojo pasaulinio karo metais veikė SS koncentracijos stovykla, kurioje buvo kalinami JAV ir Anglijos kariai. Kraštą užėmus Raudonajai armijai koncentracijos stovykla buvo prijungta į Gulago sudėtį. Čia kalėjo Lietuvos partizanai, belaisviai, buvo vežamos ir moterys su vaikais.