Jo pareigas kol kas perims Vytautas Gapšys. „Mano laikinas vadovavimas partijai bus labai trumpas [...] neilgiau 3 mėnesių",– sakė V. Gapšys. Jis sakė kuo greičiau rengsiąs partijos suvažiavimą ir partijos pirmininko konkursą.

„Pirmiausia mano uždavinys yra parengti visus reikiamus etapus partijos suvažiavimui, kad įvyktų partijos taryba ir nustatytų [suvažiavimo] datą. Apie kitus sprendimus nesu galvojęs",– paklaustas, ar pats ketina dalyvauti konkurse į partijos pirmininko postą, atsakė V. Gapšys.

„Manau, kad galimų kandidatų yra tikrai labai daug",– pareiškė buvęs Darbo partijos pirmininkas.

V. Mazuronis patvirtino toliau aktyviai dalyvausiąs politikoje ir partijos veikloje.

V. Mazuronis prieš rinkimus yra sakęs, kad atsisakys partijos pirmininko pareigų, jei Darbo partija per rinkimus nesurinks daugiausiai rinkėjų balsų.

Kaltina ir gramatines klaidas

V.Mazuronis, kalbėdamas apie galimas nesėkmės priežastis, neatmetė galimybės, kad tam įtakos galėjo turėti ir Viktoro Uspaskicho pasitraukimas iš partijos lyderio pareigų, taip pat, jo vertinimu, tam įtakos turėjo apie partiją formuota neigiama nuomonė.

„Buvo padarytos klaidos mūsų partijos, tame tarpe – gramatinės“, – kalbėjo V.Mazuronis, kurio vadovautos partijos ministrės susilaukė kritikos dėl gramatinių klaidų savo rinkiminėje agitacijoje.

Pasak V.Gapšio, dabar pagrindinis dėmesys bus sutelktas į „darbiečių“ vienmandatininkus, patekusius į antrąjį turą.

„Turime vienmandatininkus, kuriems esame pasiruošę suteikti visą reikiamą pagalbą, padėti. Tikimės, kad jiems pasiseks rinkimų kampanijos antrasis turas. Turime penkis kandidatus, dar kalbame dėl Šarūno Biručio, dėl to, kad skirtumas su trečiuoju asmeniu labai nedidelis ir mūsų turimomis žiniomis ten galėjo vykti tam tikros manipuliacijos, todėl svarstysime galimybes kreiptis galbūt ir dėl balsų perskaičiavimo“, – sakė jis.

V.Gapšys sakė nesantis nusprendęs, ar dalyvaus naujo partijos pirmininko rinkimuose.