Apie tai politikas viešai pranešė antradienį feisbuke.

„Kadangi atsisakiau susitikinėti su Panevėžio Šeimų maršo atstovais, kol jie viešai neįvertins savo lyderio Celofano raginimo užmušti žurnalistę bei nepasmerks savo elgesio baubimu ir švilpimu žeminant Sausio 13-osios aukas, šie veikėjai dėl skiepų ir Galimybių paso mane ir toliau vadina fašistu.

Tačiau jie neištvėrė ir ėmėsi konkrečių veiksmų – pradėjo niokoti užrašą ant mano biuro Panevėžyje“, – pridėjęs iškabos nuotrauką rašo B. Matelis.

Dėl tokių veiksmų Seimo narys kreipėsi į policiją.

„Jeigu policija nereaguos, rytoj ateis ir į mano biurą pasiautėti?“, – pridūrė B. Matelis.

Delfi primena, kad iniciatyvą susitikti su „Šeimos maršo“ atstovais buvo parodęs kitas konservatorių frakcijos narys – Justas Džiugelis. Tiesa, parlamentaro kvietimą pasikalbėti organizacija atmetė.

„Turėti kitą nuomonę galima, abejoti reikia. Kaip ir reikia kalbėtis bei diskutuoti, nes nėra absoliučios tiesos. Už ją svarbiau kompromisas, ypač su bendrapiliečiais.

Gerų intencijų vedamas paskelbiau viešą kvietimą susitikti Šeimų sąjūdžio atstovams, kurie dažnai skundžiasi, kad dauguma jų nesupranta, valdžia negirdi ir pan.

Iš Lietuvos Šeimų Sąjūdžio vadovo gautas galutinis atsakymas nustebino – „LŠS tarybos sprendimu jūsų pasiūlymas atmestas“. Atrodo, kad tarybai labiau patinka garsiai kalbėtis su savimi, o tada skųstis aidu“, – praėjusią savaitę feisbuke rašė J. Džiugelis.

Jis ragino organizacijos rėmėjus apsvarstyti galimybę keisti lyderius.

„Turbūt žmonėms, kurie simpatizuoja kai kurioms Šeimų sąjūdžio idėjoms, reiktų pagalvoti apie naujus lyderius. Ir suprasti, kad konservatyviu judėjimu prisidengiantys kriminaliniai ir antivalstybiniai elementai, demagogai ir rėksniai, tikrai yra jiems didesnis pavojus nei pasiskiepiję ar civilinėje partnerystėje esantys bendrapiliečiai“, – pridūrė Seimo narys.

Negavo leidimo mitingui

Kaip skelbė ELTA, Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją „Lietuvos šeimų sąjūdžiui“ Vilniaus centre organizuoti mitingą. Visgi organizacijos lyderis Raimondas Grinevičius Eltai sakė neatmetantis galimybės, kad sostinės valdžios sprendimas gali būti skundžiamas teismui. Plačiau skaitykite čia.

Rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykęs „Šeimos maršo“ protestas virto riaušėmis. Jo metu buvo sužeistas ne vienas pareigūnas, dėl įvykių teisėsauga vykdo tyrimą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)