Spaudos konferencijoje jis žurnalistams sakė, kad kariūnų prašymai kol kas yra nepatenkinti, nes nebaigtas tarnybinis tyrimas jų atžvilgiu. Tačiau LKA vadovas sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad penkto kurso studentai Darius Šaduikis ir Antanas Gasparavičius ateityje galėtų tęsti mokslus Akademijoje.

"Jie studentai kariai, jie priėmė priesaiką, jie turi atsakomybę, pareigas, jie mokėsi būti pirmiausia karininkais vadais. Jie parašė prašymus išeiti iš Karo akademijos. Aš nepatenkinau tol, kol nebaigtas tarnybinis tyrimas. Pagal teisės aktus aš negaliu to padaryti", - teigė A.Bagdonas ir pridūrė, jog LKA tarnybinis tyrimas turėtų baigtas pirmadienį arba artimiausiomis dienomis.

Akademijos viršininkas teigė, jog praeityje yra buvę keletas atvejų kai kariūnai paliko LKA ir pažymėjo, kad tokiu atveju jie turėjo padengti jų mokslui išleistas lėšas.

"Paprastai per kažkiek metų jie atsiskaito. Pilotų studijos yra labai labai brangios. Lietuvos kariuomenei pilotų reikia labai nedaug, kiekvienais metais mes parengiame keletą. Tos studijos kainuoja labai daug. Ar 170 tūkst. (litų - BNS), ar mažiau, ar daugiau, bet panašiai tokios sumos", - teigė A.Bagdonas, paklaustas, ar D.Šaduikiui ir A.Gasparavičiui gali būti taikomos nuolaidos ir pažymėjo, jog šiuo klausimu nesiderama.

LKA vadovo teigimu, atsiradusiems kariūnams bus atlikta psichologinė patikra. Karo akademijos viršininkas pridūrė, kad pabėgę kariūnai yra apgyvendinti atskirai nuo mokslo draugų.

"Tiems jaunuoliams reikia ir psichologo pagalbos ir jiems tą pagalbą gali suteikti Karo medicinos tarnyba. (...) Mane lygiai taip žmogiškai stebina, kodėl jie negalėjo parašyti prašymo (trauktis iš Akademijos - BNS). Tai būtų tik civilinė atsakomybė. Tokį patį klausimą ir aš turėjau, deja, atsakymo į jį (negavau). (...) Žmogiškas mano vertinimas - jie tikrai negali būti kariais, jie pasirinko ne tą profesiją", - aiškino A.Bagdonas.

"Jie neatsakė nė į vieną (klausimą), kas konkrečiai juos skriaudžia, kas konkrečiai, kokiu būdu. Į tokius klausimus aš atsakymo negaunu", - teigė LKA viršininkas.

Jis sakė, jog tarnybinio tyrimo medžiaga tikriausiai bus perduota ikiteisminį tyrimą atliekančiai Karo policijai.

"Kas jiems bus, aš negaliu atsakyti. Tą turi pasakyti ikiteisminį tyrimą atliekančios institucijos ar teismas. Kiekvienas žmogus turi teisę į gynybą ir jis nekaltas, kol teismas nepasakė kitaip, todėl negaliu atsakyti, kas jiems gali būti", - teigė karininkas ir pažymėjo, kad dėl pasitraukimo iš tarnybos, jo žiniomis, niekas Lietuvoje nelaisvei iki šiol nebuvo nuteistas.

Du LKA kariūnai buvo dingę nuo spalio 28 dienos.

Savaitgalį A.Gasparavičius ir D.Šaduikis grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Sugrįžę kariūnai buvo sugrąžinti į tarnybos vietą - LKA.

Dienraštis "Lietuvos rytas" buvo paskelbęs dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.