Atsargos pulkininkas Gintaras Ažubalis, dalyvaudamas Delfi laidoje „Iš esmės“ teigė, kad šie šansai puikūs, o derėtis esą dabar – ne laikas.

„Dabar yra tas momentas, kai ukrainiečiams po aštuonių mėnesių pavyko išlyginti pajėgų santykį abiejuose fronto ruožuose – Charkive ir Chersone. Jie turi netgi persvarą tam tikrą ir jėgų, ir gyvosios jėgos santykyje, tą pripažįsta ir kartais rusų blogeriai, ir kariškiai kovojantys.

Kai kuriose vietose, dėka vėlgi Vakarų paramos, ypač amerikiečių, pavyko bent jau sulyginti [jėgas] ir dėl technologinio pranašumo, nepaisant kiekinio rusų pranašumo. Ukrainiečiai turi dabar technologinį pranašumą net ir kovos technikoje, matome to rezultatus akivaizdžius.

Ko dabar aš norėčiau mažiausiai tikėtis – įvairių derybų. Negalima jų daryti jokiu būdu. Dabar ukrainiečiai turi spurtuoti, dabar yra puikus langas jiems“, – laidoje kalbėjo G. Ažubalis.

Gintaras Ažubalis

Ukrainiečiai, pasak jo, dabar turi siekti sunaikinti skaitlingiausias rusų pajėgas ir tuomet esą atsivers galimybės spurtuoti toliau.

„Jie turi puikų šansą iš Zaporižios, panaudojant atsilaisvinusias pajėgas, vystyti puolimą link Melitopolio ir tokiu būdu jie visą šitą katilą galėtų labai gražiai uždaryti, ir toliau naikinti arba varyti juos toliau į Krymą“, – dėstė atsargos pulkininkas.

Savo nuomonę laidoje „Iš esmės“ taip pat dalyvavo politologas Alvydas Medalinskas, signataras ir buvęs ambasadorius Ukrainoje Vytautas Plečkaitis ir atsargos majoras Darius Antanaitis.

Laidą „Iš esmės“ žiūrėkite 17 val. per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją