Jis teigė, jog tariamų paliaubų rezultatas buvo nulinis.

„Vyksta informacinis karas, kaip ir karštasis karas, V. Putinas juk ne pirmą kartą meluoja. Melavo ir prieš pradedant pilno masto karą prieš Ukrainą, kada visiems sakė, kad nepuls Ukrainos.

Melavo, kad ukrainiečiai susprogdino kažkokį tai muitinės punktą ir vaizdo įrašuose rodė kažkokias susprogdintas malkas. Tai normali V. Putino, Rusijos taktika – nuolat meluoti, blefuoti“, – laidoje „Delfi rytas“ kalbėjo karybos ekspertas.

D. Antanaitis dar pridūrė, jog V. Putinas ir Kremlius „melavo apie viską“ – savo kariuomenę, pasirengimą.

„Todėl tikėtis iš jų gero gesto ir manyti, kad tai yra tiesa – nesąmonė. Vis dėl to vyksta karas, čia ne vienas kažkokias paliaubas daryti. Tau reikia sunaikinti priešą“, – kalbėjo D. Antanaitis.

Šis melas apie tariamas paliaubas skirtas, anot karybos eksperto, buvo skirtas ir ukrainiečių apjuodinimui.

„Reikia prisiminti, ką V. Putinas pasakė. Jis teigė, jog paliaubos lyg ir bus, bet jei kas, tai Rusijos pajėgos atsišaudys. Tai reiškia, kad patys šaudo ir rėkia, kad į juos šaudo. Tai (tikslas, aut. p.) buvo dar kartą apjuodinti ukrainiečius, apjuodinti visus, sakyti, kad tik jis vienas yra geras ir pūkuotas – o yra blogiečiai, kurie net per tokią šventą šventę šaudo.

Manau, kad tai buvo skirta parodyti, kokie blogi yra ukrainiečiai. Nors paliaubų plano, net ir manau, nebuvo“, – mintimis dalijosi atsargos majoras D. Antanaitis.

Darius Antanaitis

Ženkli pergalė

Ukrainos vadovybė jau dalinasi informacija, kad Krymo išlaisvinimas tėra tik laiko klausimas. Laidos „Delfi rytas“ pašnekovo D. Antanaičio nuomone, toks scenarijus yra tikrai realus.

„Ne tiek realus, kad mes norime, jog jis būtų realus, bet tai yra vienintelis galimas variantas ties kuriuo ir reikia eiti. Nes jeigu tai nebus padaryta – nebus perkirstas sausumos kelias į Krymą, tai rusai tai laikys kaip strateginio tikslo pasiekimą.

Nes iš principo dabar rusai pasiekė praktiškai visus savo tikslus. Jie okupavę rytinę dalį Ukrainos, yra užtikrinę sau sausumos kelią į Krymą. Tačiau jeigu deokupavus tą rytinę dalį, Ukrainos kariuomenei išeiti prie Azovo jūros, tai reiškia, kad rusų kariuomenė bus izoliuota Kryme. Ir tik laiko klausimas tada, kada tai baigsis“, – kalbėjo D. Antanaitis.

Jo teigimu, Ukrainos karių išėjimas prie Azovo jūras ir sausumos kelio nutraukimas į Krymą būtų ženkli pergalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)