Švelnesnės izoliacijos sąlygos nuo pirmadienio bus taikomos atvykusiems iš Ispanijos ir Portugalijos, griežtesnės – iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Siekiant valdyti naujų COVID-19 mutacijų plitimą, penktadienį nustatytos izoliacijos sąlygos asmenims, kurie turėjo sąlytį su sergančiuoju kornaviruso (COVID-19) infekcija, kuriam genomo sekoskaitos metodu nustatyta viena iš COVID-19 viruso mutacijos atmainų. Tokį sąlytį turėjusiems asmenims arba susijusiems su protrūkiu, kuriame bent vienam iš asmenų nustatyta viena iš viruso mutacijos atmainų, taikoma 14 dienų izoliacija, be galimybės sutrumpinti. Šiems asmenims ne anksčiau kaip 10 izoliavimo dieną yra atliekamas PGR tyrimas.

Dar vienas numatytas reikšmingas pasikeitimas, aktualus vežėjams ir kitiems išvykstantiems iš Lietuvos. Nuo šiol nelieka ankščiau numatyto termino sužinojus apie išvykimą iš Lietuvos Respublikos informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) ne vėliau kaip prieš 24 val. iki išvykimo – informuoti NVSC užpildant anketą būtina vos tik sužinojus apie išvykimą (https://nvsc.lrv.lt/pranesimas-apie-isvykima-is-lietuvos).

Taip pat patikslintos jūrininkų izoliavimosi sąlygos - nuo šiol izoliavimas nėra privalomas tik tiems jūrininkams, kurie nedalyvauja vykdant tarptautinius pervežimus.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, o įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)