Tai reiškia, kad iš jų atvykusiems nuo COVID-19 ligos nepasiskiepijusiems ir nepersirgusiems asmenims izoliuotis nereikės, tačiau jie turės išsitirti prieš ir po atvykimo, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Tačiau raudoną zoną papildė Slovakija, iš kurios nuo pirmadienio atvykstantiems nepasiskiepijusiems ir nepersirgusiems asmenims bus privalomas tyrimas prieš kelionę ir 10 dienų izoliacija atvykus.

Žalioje zonoje lieka vienintelė šalis Lenkija. Atvykstantieji ar grįžtantieji iš jos keliautojai dar iki atvykimo turės testuotis.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį. Vadovaujantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) žemėlapiais, užsienio valstybės yra skirstomos į skirtingų spalvų zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai.

Lietuvoje sudaromame paveiktų šalių sąraše šalis priskiriama konkrečios spalvos grupei pagal labiausiai paveikto šalies regiono spalvą. Trečiosios šalys, kurios neteikia duomenų ECDC, patenka į pilkąją zoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)