Ekspertų tarybą papildė Vilniaus universiteto Rinkodaros katedros Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentas Mindaugas Degutis, Geteborgo pasaulinės biologinės įvairovės centro mokslininkas, Lietuvos SARS-CoV-2 sekoskaitos projekto atstovas Gytis Dudas, Nacionalinio vėžio instituto Imunologijos laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas Marius Strioga ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Biotechnologijos instituto Imunologijos ir ląstelės biologijos skyriaus vedėja Aurelija Žvirblienė. Ministro Pirmininko potvarkis, kuriuo atnaujinta ekspertų tarybos sudėtis, bus pasirašytas artimiausiu metu, teigiama pranešime spaudai.

„Dėkoju visiems ekspertams, kurie prisidėjo prie ekspertų patariamosios tarybos gruodžio viduryje ir dirbo labai daug bei negailėdami jėgų. Niekas iš mūsų, įskaitant ir tarybos narius, nesitikėjo, kad teks dirbti tiek daug ir taip ilgai. Pradinė pandemijos valdymo dinamika buvo palanki ir, jeigu nebūtume susidūrę su trečiąja banga, tai šiandien tiesiog spręstume vakcinavimo uždavinius ir situacija atrodytų kitaip. Tačiau taip jau yra, kad Lietuva kaip ir daugelis šalių susidūrė su dar viena banga ir ekspertams tikrai yra sudėtinga aukoti daug asmeninio laiko – laiko, liekančio nuo pagrindinio darbo, šeimos, mokslo, kitų veiklų. Todėl natūralu, kad vyksta ir šios tarybos sudėties pokyčiai“, – sako premjerė I. Šimonytė.

Atnaujintos sudėties ekspertų tarybą sudaro: Ieva Brogienė – Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė; Mindaugas Degutis – Vilniaus universiteto Rinkodaros katedros Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentas; Gytis Dudas – Geteborgo pasaulinės biologinės įvairovės centro mokslininkas, Lietuvos SARS-CoV-2 sekoskaitos projekto atstovas; Ligita Jančorienė – viešosios įstaigos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė; Vidmantas Janulevičius – Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas; Ramunė Kalėdienė – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto dekanė; Valdas Pečeliūnas – viešosios įstaigos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų direktorius medicinai; Andrius Romanovskis – Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas; Inga Ruginienė – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė; Paulius Skruibis – Vilniaus universiteto Psichologijos instituto docentas, Suicidologijos tyrimų centro vadovas; Mindaugas Stankūnas – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos vadybos katedros profesorius; Marius Strioga – Nacionalinio vėžio instituto Imunologijos laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas; Kęstutis Štaras – viešosios įstaigos Centro poliklinikos direktorius; Aurelija Žvirblienė – Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Biotechnologijos instituto Imunologijos ir ląstelės biologijos skyriaus vedėja.

Ekspertų tarybai pavesta svarstyti ir teikti Vyriausybei pasiūlymus dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) prevencijos, diagnostikos, gydymo ir kitų epidemijos valdymo priemonių taikymo ir įgyvendinimo. Šios tarybos vadovą rotacijos tvarka renka ekspertų tarybos nariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)